Afrika

Tartalom utoljára módosítva: 2017. 09. 20.
Tartalmi változás múlt hónaphoz képest nem történt!  
Mai napon is érvényes: 2018.03.22. 

A külföldre utazás egyéni felelősség, egyéni döntés – a Konzuli Szolgálat utazási tanácsai e döntés meghozatalában nyújtanak segítséget.

A gondtalan utazáshoz megfelelő utas-, baleset-, és poggyászbiztosítás megléte nélkülözhetetlen.

Bizalma fontos számunkra, még utazás előtt regisztráljon konzuli védelemre!

Elérhető külképviselet/ek: Felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy az országban semmilyen magyar képviselet nincs, ezért az oda utazóknak a konzuli segítség nyújtása rendkívüli nehézségekbe ütközik, és hosszabb időt vesz/vehet igénybe. Ezért javasoljuk, hogy szükség esetén vegyék föl a kapcsolatot az Európai Unió valamely tagállamának képviseletével. | Felügyelő külképviselet Nigériában Abujában van. 

Biztonság:

Tájékoztatjuk a magyar állampolgárokat, hogy az ország utazás és ott tartózkodás szempontjából "II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek" kategóriájába tartozik.

Beutazási, tartózkodási és munkavállalási feltételek:

Az itt közölt adatok tájékoztató jellegűek!

Magyar állampolgárok számára a beutazáshoz vízum szükséges.  A vízum a kiállítás napjától 3 hónapig érvényes, tehát érdemes a kérelmet olyan időpontban beadni, hogy az utazás a kiállítás időpontjától számítva beleférjen ebbe az időintervallumba. Kérjük, a vízumkérelem ügyintézéséhez, kérjen a Benini Köztársaság Tiszteletbeli Konzulátusán előzetesen időpontot:

Benini Köztársaság Tiszteletbeli Konzulátusa
Cím:  1126 Budapest, Orbánhegyi út 49. 
Telefon: 06 1 225-8220
Fax: 06 1 225-8221
E-mail: TXzIiCiWTHHiMAy5EMmkjY29uc3VsYXRlQGJlbmluLmh1
Honlap: www.benin.hu

Tudnivalók az országról:

 Friss, részletes biztonsági és utazási tanácsokat itt talál:

Franciaország Nagykövetsége, Benin (franciául)
A Német Szövetségi Köztársaság Nagykövetsége, Benin (németül)
Az Egyesült Királyság Külügyminisztériumának utazási tájékoztatója (angolul)

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal utastájékoztatója

Közegészség, egészségügyi helyzet:

Érdemes minden esetben a hazai szakemberek segítségét kikérni az utazás tervezése során. A különböző utazási betegségekről és az oltásokról érdeklődhetnek a háziorvosuknál, ahol a szükséges oltásokat jellemzően meg is kaphatják.

Az országba utazáskor a sárgaláz ellen kötelező a védőoltás, valamint ajánlott a malária elleni tabletta.  A védőoltások beszerezhetők a  a Nemzetközi Oltóközpontban. További információ elérhető az Országos Epidemiológiai központ honlapján: www.oek.hu

Utazás előtt az általános utasbiztosításon túl ajánlatos teljes körű utas- és betegségbiztosítást kötni, amely tartalmazza a beteg hazaszállításával kapcsolatban felmerülő költségeket is.