A Holland Királyság részét képező tengerentúli területekre utazók figyelmébe!

Publikálva: 2017. szeptember 8.

Az Irma hurrikán szeptember 6-án átvonult a Holland Antillákhoz tartozó Saba, Sint Maarten és Sint Eustatius szigetén, jelentős pusztítást hagyva maga után.

A helyi hatóságok folyamatosan dolgoznak az elektromos hálózat és a kommunikációs rendszerek helyreállításán. 

A karibi térség államainak polgári védelmi hatóságai kellő tapasztalattal és megfelelő felkészültséggel rendelkeznek a hasonló természeti jelenségek kezelésében, az érintett lakosság testi épségének megóvásában és a várható károk mérséklésében. Kérjük a térségben tartózkodó magyar állampolgárokat, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel a hurrikánnal kapcsolatos híradásokat, a hatóságok előrejelzéseit, figyelmeztetéseit és az elhangzó utasításokat – saját testi épségük és fizikai biztonságuk érdekében – maradéktalanul hajtsák végre.

A Holland Hatóságok kormányzati honlapján elérhető a Vöröskereszt speciális holnapja, ahol a „túlélők” és a hozzátartozók kapcsolatba léphetnek egymással: https://www.ikbenveilig.nl, valamint átfogó, mindig frissülő tájékoztatást olvashatnak a hurrikán-helyzetről és a holland konzuli szolgálat elérhetőségeiről az alábbi oldalon: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/orkaan-irma.

A Sint Maarten szigetén működő hatóságok hivatalos honlapja az alábbi linken érhető el: www.sintmaartengov.org/PressReleases/Pages/Complete-preparations-11-Hurricane-Shelters.aspx

A karibi szigetekért is felelős holland belügyi tárca egy információs vonalat hozott létre, amelyen várják a katasztrófában érintettek és a családtagok bejelentkezését angol és holland nyelven: 0031 20 205 1351

Tovább az utazási tanácsokra >>

Menü

Nyitólap

Navigáció