Horvátországba utazók figyelmébe!

Publikálva: 2017. július 19.

Július 17-én Dalmáciában a hegyekben keletkezett tűz az erős szél miatt Split külvárosát megközelítette. Biztonsági okokból a peremkerületekben néhány lakóházat és bevásárlóközpontot átmenetileg kiürítettek, azóta mindenki visszatérhetett otthonába. A tüzet a hatóságok sikeresen lokalizálták, 18-án estétől a tűzoltóság a helyszínen ügyeletet tart fenn.

Jelenleg minden erdőtűz ellenőrzés alatt áll, nincs veszély.

Az autópálya valamint a közutak teljesen járhatóak.

Az elmúlt napok tűzesetei nyaralóövezetet, üdülőtelepüléseket, szállodákat és további, a turisták által kedvelt és látogatott területeket nem érintettek, az itt nyaralók biztonságát nem veszélyeztették. 

A nagy szárazság, valamint az erdős növényzet, köves terepek miatt az erdőtüzek kialakulása Horvátországban is gyakori a nyári hónapokban.

Felhívjuk az ide utazók figyelmét az érvényben lévő teljes tűzgyújtási tilalomra! Kérjük, fokozottan kerüljék nyílt láng használatát a szabadban, égő cigarettacsikkeket az autópályán sem dobáljanak el!

Kérjük állampolgárainkat, hogy a tűz sújtotta területekre katasztrófaturizmus céljával ne menjenek, ezzel nehezítik a hatóságok és az önkéntes tűzoltók munkáját.

Az autópályák, utak lezárásól a Horvát Autóklub hivatalos honlapján a www.hak.hr oldalon horvát nyelven naprakész információk találhatóak. 

Tovább az utazási tanácsokra >>

Menü

Nyitólap

Navigáció