Vietnamba és a térségbe utazók figyelmébe!

Publikálva: 2017. szeptember 14.

Tájékoztatjuk az utazókat, illetve a jelenleg Vietnam területén tartózkodó magyar állampolgárokat, hogy a térségben kialakult trópusi vihar („Doksuri” ) előreláthatóan 2017. szeptember 15-én (pénteken) az esti órákban, illetve 16-án ( szombaton) éri el az ország területét.

A viharban különösen a tengerparti és a hegyvidéki területek lehetnek érintettek. Az előrejelzések nagyon erős vihart prognosztizálnak. 

A vietnami kormány „vörös riasztást” hirdetett, és védelmi intézkedéseket foganatosított.  Ennek keretében északi Quang Ninh tartománytól a központi Khanh Hoa tartományig halászati tilalmat rendeltek el és felhívták a figyelmet az árvizek és földcsuszamlások veszélyére. A hatóságok felhívják a figyelmet arra, hogy a vihar előreláthatóan a Quang Ninh tartomány és Hue város közötti 800 kilóméteres partszakaszt sújtja leginkább. Az óceánon 10 métert meghaladó magasságú hullámok alakulhatnak ki a tenger vízszintjének magassága akár 2-3 méterrel is megemelkedhet.

Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a vihar Laoszban is áradásokat és földcsuszamlásokat okozhat, továbbá érintheti Thaiföldet és Mianmart.

A tájfun mozgását az alábbi honlapon kísérhetik figyelemmel: www.tropicalstormrisk.com

Tájékoztatjuk a magyar állampolgárokat, hogy szükség esetén hívják a nagykövetség ügyeleti telefonszámát:

Vietnamból: 0903 409 660

Magyarországról: +84 903 409 660 

Tovább az utazási tanácsokra >>

Menü

Nyitólap

Navigáció