Hitelesítési kérelmek beadása

Az ügyfélfogadás rendje:

Az okiratok beadása hétfőtől - csütörtökig 9:00 - 12:00 óra között sorszám szerint, hívásra történik.

Sorszámhúzásra 11:45- ig van lehetőség. Péntekenként okirat beadásra nincs lehetőség.

A felülhitelesített okiratok kiadása hétfőtől - csütörtökig 15:00 - 16:00 óra között, pénteken 11:00 - 12:00 óra között történik (érkezési sorrendben).

Az okiratokat bárki beadhatja, és fel is veheti az átvételkor kiadott elismervénnyel. (Meghatalmazás nem szükséges.)

FELÜLHITELESÍTÉSI KÉRELEM/REQUEST FORM FOR LEGALISATION

Az ügyintézési határidő tekintetében a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény, valamint az 1/2009. (I.9.) KüM rendelet irányadó, tehát Apostille tanúsítvány kiállítása esetén az ügyintézési határidő 15 nap, míg miniszteri felülhitelesítés esetén 8 nap. Tekintettel a nyári hónapokban tapasztalható jelentősen megnövekedett ügyforgalomra azt az év más hónapjaiban biztosított kedvezményt, mely szerint a felülhitelesített iratot a beadást követő napon (péntek kivételével, ld. fent) 15:00 - 16.00 óra között fel lehet venni, (amennyiben a felülhitelesítendő iraton lévő aláírás- és bélyegzőmintával rendelkezünk), csak a napi ügyforgalom függvényében tudjuk biztosítani.

Az okiratok felülhitelesítésének konzuli díja felülhitelesítendő aláírásonként 5.500.-- Ft, amely összeg az okirat beadásakor, készpénzben (magyar forint), pontos összegben fizetendő.

Cím:
1027 Budapest, Nagy Imre tér 4. E épület fsz.

* * *

Tájékoztatásul jelezzük, hogy 2017. január 1-től az anyakönyvi kivonatokra nem kell beszerezni a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal által kiállított közbenső felülhitelesítést. Az anyakönyvi kivonatok így bármely célország esetében közvetlenül a kiállítást követően benyújthatók ügyfélszolgálatunkon Továbbra is érvényes ugyanakkor az a szabály, hogy csak 2006. március 1-jét követően kiállított anyakönyvi kivonat látható el felülhitelesítéssel. Az ennél régebben kiállított anyakönyvi kivonatok helyett tehát újat kell beszerezni.