2017. január 18-án Közép-Olaszországot három egymást követő erős földrengés rázta meg. Az Országos Geofizikai és Vulkanológiai Intézet jelentése szerint az egyes földmozgások epicentrumai 10 kilométeres mélységben, L’Aquila, Rieti és Teramo települések között helyezkedtek el, de érezhető volt Rómában, Firenzében és Nápolyban is.

A földmozgások a Milánó konzuli kerületéhez tartozó Emilia-Romagna tartományban is érezhetőek voltak. Észak-Olaszországból jelentős károkról vagy személyi sérülésekről nem érkezett jelentés. Az ország északi területei utazási szempontból továbbra is biztonságosnak tekinthetőek.

Rómában egy rövid időre leállították a metrót, de rövid időn belül ismét zavartalanul lehetett közlekedni rajta. 

Rómában és Rietiben kiürítették az iskolákat, a fővárosban ideiglenesen lezárták a metróvonalakat is, illetve felfüggesztették a forgalmat az érintett területen áthaladó A24-es autósztrádán, illetve leállították a vasúti forgalmat is.

Egyelőre nem érkeztek hírek komolyabb károkról, illetve áldozatokról, ugyanakkor a kárfelmérést nehezíti a rendkívüli mennyiségű hó, amely az elmúlt hetekben leesett a térségben, illetve a rendkívüli időjárás miatti áramkimaradások. A polgári védelem aktiválta krízisközpontját, mellyel Paolo Gentiloni kormányfő is folyamatos kapcsolatban áll. 

Tovább az utazási tanácsokra >>