A hétvégére a folyamatos esőzések miatt újra felerősödtek az áradások Thaiföld déli részén, amelyek jelentős mértékben érintik a frekventált turisztikai központokat is.

Jelenleg nyolc tartományban adtak ki a hatóságok figyelmeztetést a rekordmértékű esőzés miatt, ezek a következők: Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Ranong és Phangnga.

Ko Samui és Ko Phangan szigeteken is több helyen lezárták az utakat, határozatlan időre törölték a szárazföldi tömegközlekedési járatokat, a turisták nem tudják elhagyni szálláshelyeiket. A hatóságok türelemre kérik az érintett területeken tartózkodó turistákat, előreláthatóan néhány napon belül csökken az eső mennyisége és ismét megkezdődik az áradás levonulása, az előrejelzések szerint később azonban ismét jelentős csapadékra lehet számítani.

A Ko Samui repülőtér hivatalos tájékoztatása alapján a repülőtér működik, nem zárták le. Egyes légitársaságok törölték vagy elhalasztották Ko Samuira érkező, továbbá onnan induló járataikat. Javasoljuk, hogy az ott tartózkodók érdeklődjenek a 24 órán keresztül hívható, a helyi 1771-es számon elérhető információs vonalon járataik felől.

A Nakhon Si Thammarat-i repülőteret átmenetileg lezárták, az elkövetkezendő napokban biztosan nem indít és nem fogad járatokat. A vasúti közlekedést Chumphontól délre ismét felfüggesztették. A Meteorológiai Intézet tájékoztatása szerint ilyen rendkívüli időjárás két évtizede nem volt a régióban, és azt nem a szezonális monszun okozza.

Az elkövetkező napok időjárásával kapcsolatban a Thai Meteorológia Szolgálat honlapján talál részletes tájékoztatást www.tmd.go.th/en.

Tovább az utazási tanácsokra >>