2017. január 20-án egy, a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait szállító, Franciaországból Olaszországba tartó autóbusz súlyos balesetet szenvedett.

Az autóbusz az A4-es autópálya Velence felé tartó szakaszán Verona közelében a védőkorlátnak, majd ezt követően egy felüljáró pillérének ütközött és kigyulladt. A halálos áldozatokat is követelő baleset súlyos sérültjei közül kettőt jelenleg is Veronában, hármat pedig Magyarországon kezelnek. A busz szerencsétlenségnek 22 közepesen súlyos, valamint 13 könnyebb sérültje volt. Úgy a közepes, mint a könnyebb sérültek az elmúlt napokban szerencsésen hazatértek otthonaikba.

Számos gyermek megmenekülése az iskola tanárainak köszönhető: a két testneveléstanár, akárcsak a balesetben áldozatul esett történelemtanár, sérüléseik ellenére a lángok közül mentettek ki számos tanulót.

A milánói magyar főkonzul Timaffy Judit koordinálásával a Milánói Főkonzulátus, valamint a Római Nagykövetség konzuli tisztviselői is a helyszínen nyújtottak segítséget a magyar állampolgároknak, valamint a helyszínen volt Paczolay Péter  római magyar nagykövet is. A konzuli tisztviselők munkáját a helyszínre érkezett Országos Mentőszolgálat orvosai, a Máltai Szeretetszolgálat önkéntes orvos pszichológusai, valamint számos Olaszországban élő magyar honfitársunk segítette, továbbá jelentős segítség érkezett olasz állampolgároktól is. Mindemellett az olasz mentősök és kórházak, valamint a rendészeti és nyomozó hatóságok szoros együttműködésben dolgoztak a helyszínen teljesítő magyar konzuli szolgálattal.

Kérjük, hogy a balesetben érintettek hozzátartozói a Milánói Főkonzulátuson tájékozódjanak, az alábbi telefonszámon: 00-39/339-62-19-517

(Konzuli adatvédelmi és kegyeleti okokból a Főkonzulátus a balesettel kapcsolatban csak a közvetlen hozzátartozóknak nyújt tájékoztatást.)

Kérjük, hogy a sajtó képviselői továbbra is a KKM Sajtó Főosztályán tájékozódjanak.