Figyelem! A lista kizárólag tájékoztató jellegű! Utazás előtt a beutazás pontos feltételeiről kérjük, hogy minden esetben érdeklődjenek a célország Magyarországon akkreditált diplomáciai képviseleténél, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztériumánál.

A lista magyar állampolgárok vízummentes külföldre utazására vonatkozó információkat tartalmazza.

A listán nem szereplő országok, illetve úti okmányok esetében kötelező a vízum beszerzése. A vízumkiadás feltételeiről előzetesen szíveskedjenek érdeklődni az úticél szerinti ország budapesti képviseletén.

A táblázat olyan országokat is tartalmaz, ahová csak szolgálati vagy diplomata útlevéllel lehet vízummentesen beutazni. A hajós (szolgálati), tengerész, hivatalos, speciális útlevelekre és egyéb úti okmányokra vonatkozó szabályokról kérjük, hogy Magyarország külföldi külképviseleteinél vagy a Magyarországra akkreditált külföldi misszióknál, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál érdeklődjenek.

Úti okmányok rövidítései:

M: magánútlevél
D: diplomata útlevél
SZ: szolgálati
SZIG: személyazonosító igazolvány

Felhívjuk a figyelmet, hogy a jogosítvány (még ha új típusú kártya formátumú is) semmilyen esetre sem úti okmány!

Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az alábbi országokba és területekre a megjelölt úti okmányokkal:

Ország Vízummentes beutazásra jogosító úti okmány Vízummentes tartózkodás napjainak száma Megjegyzés
Albánia M, D, SZ, SZIG (kártya típusú) 90 nap
Algéria D 1 hónap
Andorra M, D, SZ, SZIG 90 nap
Antigua és Barbuda M, D, SZ 3 hónap
Argentína M, D, SZ 3 hónap
Ausztria M, D, SZ, SZIG 90 nap 6.)
Azerbajdzsán D, SZ 90 nap
Bahama-szigetek M, D, SZ 3 hónap
Barbados M, D, SZ 3 hónap
Belize M 30 nap
Belorusz D, SZ 90 nap
Belgium M, D, SZ, SZIG 3 hónap 6.)
Bulgária M, D, SZ, SZIG 90 nap 6.)
Bolívia M, D, SZ 90 nap
Bosznia-Hercegovina M, D, SZ, SZIG 90 nap
Botswana M, D, SZ 90 nap
Brazília M, D, SZ 90 nap
Brit Virgin-szigetek M 90 nap
Brunei M, D, SZ 30 nap 1.)
Chile M, D, SZ 90 nap (M)
3 hónap
(D, SZ)
Ciprus M, D, SZ, SZIG 90 nap 6.)
Costa Rica M, D, SZ 90 nap
Csehország M, D, SZ, SZIG 90 nap 6.)
Dánia M, D, SZ, SZIG 90 nap 6.)
Dél-Afrika M, D, SZ 30 nap (M)
120 nap
(D, SZ)
M 17.)
Dominikai Köztársaság M, D, SZ 90 nap 8.)
Ecuador M, D, SZ 90 nap
Egyesült Arab Emírségek M 30 nap 15.)
Egyesült Államok M 9.)
Egyesült Királyság M, D, SZ, SZIG 90 nap 6.)
Egyiptom D 90 nap
Észtország M, D, SZ, SZIG 90 nap 6.)
Finnország M, D, SZ, SZIG 3 hónap 6.)
Franciaország M, D, SZ, SZIG 3 hónap 6.)
Fülöp-szigetek M, D, SZ 30 nap (M)
90 nap
(D, SZ)
2.)
Görögország M, D, SZ, SZIG 3 hónap 6.)
Grúzia M, D, SZ 90 nap
Guatemala M, D, SZ 3 hónap
Hollandia M, D, SZ, SZIG 3 hónap 6.)
Honduras M, D, SZ 3 hónap
Hongkong M, D, SZ 90 nap
Horvátország M, D, SZ, SZIG 90 nap valamennyi forgalomban lévő SZIG
India D, SZ 90 nap
Indonézia D, SZ 30 nap (2013. május 1-től)
Irán D 1 hónap
Írország M, D, SZ, SZIG 90 nap 6.)
Izland M, D, SZ, SZIG 3 hónap 6.)
Izrael M, D, SZ 3 hónap 13.)
Jamaica M 30 nap
Japán M, D, SZ 90 nap
Jemen D 90 nap
Kambodzsa D, SZ 90 nap
Kanada M, D, SZ 6 hónap
Kazahsztán D, SZ 30 nap
Kína D, SZ 30 nap
Kirgizisztán D, SZ
M
30 nap
60 nap

12.)
Kolumbia D, SZ, M 90 nap
Koreai Köztársaság M, D, SZ 90 nap

 

Koszovó M, D, SZ 90 nap

Kuba D, SZ 90 nap
Kuvait D, SZ 90 nap
Laosz D, SZ 90 nap
Lengyelország M, D, SZ, SZIG 90 nap 6.)
Lettország M, D, SZ, SZIG 90 nap 6.)
Libanon D 90 nap
Liechtenstein M, D, SZ, SZIG 90 nap 6.)
Litvánia M, D, SZ, SZIG 90 nap 6.)
Luxemburg M, D, SZ, SZIG 3 hónap 6.)
Macedónia M, D, SZ, SZIG 90 nap
Makaó M, D, SZ 90 nap
Malajzia M, D, SZ 90 nap
Málta M, D, SZ, SZIG 90 nap 6.)
Marokkó M, D, SZ 30 nap (M)
90 nap
(D, SZ)
Mauritius M, D, SZ 3 hónap 4.)
Mexikó M, D, SZ 180 nap M: csak turista és üzleti célú beutazás vízummentes
Moldova M, D, SZ 90 nap
Monaco M, D, SZ, SZIG 90 nap 10.)
Mongólia M, D, SZ 30 nap 16.)
Montenegró M, D, SZ, SZIG 90 nap
(M, D, SZ)
30 nap
(SZIG)
11.)
Németország M, D, SZ, SZIG 90 nap 6.)
Nicaragua M, D, SZ 90 nap
Norvégia M, D, SZ, SZIG 90 nap 6.)
Olaszország M, D, SZ, SZIG 90 nap 6.)
Oroszország D, SZ 90 nap
Örményország D, SZ, M 90 nap
Panama M, D, SZ 180 nap
Paraguay M, D, SZ 90 nap
Peru M, D, SZ 90 nap
Portugália M, D, SZ, SZIG 90 nap 6.)
Románia M, D, SZ, SZIG 90 nap 6.)
Salvador M, D, SZ 90 nap
San Marino M, D, SZ, SZIG 30 nap
Saint Kitts és Nevis M, D, SZ 3 hónap
Seychelle-szigetek M, D, SZ 3 hónap
Spanyolország M, D, SZ, SZIG 90 nap 6.)
Svájc M, D, SZ, SZIG 90 nap
Svédország M, D, SZ, SZIG 90 nap 6.)
Szerbia M, D, SZ, SZIG 90 nap M 18.)
Szingapúr M, D, SZ 30 nap 5.)
Szlovákia M, D, SZ, SZIG 90 nap 6.)
Szlovénia M, D, SZ, SZIG 90 nap 6.)
Szváziföld D 30 nap
Tajvan M, D, SZ 90 nap 7.)
Tádzsikisztán D, SZ 90 nap
Thaiföld M, D, SZ 90 nap: D, SZ
30 nap: M
M: a nem légi úton érkezőnek csak 15 nap vízummentes
Törökország D, SZ, M 90 nap 14.)
Trinidad és Tobago M, D, SZ 30 nap
Tunézia M, D, SZ 90 nap
Türkmenisztán D, SZ 90 nap
Új-Zéland M, D, SZ 3 hónap
Ukrajna M, D, SZ 90 nap
Uruguay M, D, SZ 90 nap
Üzbegisztán D 30 nap
Vatikán M, D, SZ 90 nap
Venezuela M, D, SZ 90 nap
Vietnami Szocialista Köztársaság D, SZ 90 nap



*Az ezt meghaladó időtartamú tartózkodáshoz az adott ország joga szerint tartózkodási vízum vagy tartózkodási engedély szükséges

Megjegyzések:

1.) 2006. október 6. óta valamennyi schengeni tagállam polgára maximum 30 napig vízum-mentesen tartózkodhat az országban (turisztikai vagy szociális célból) és megfelelnek az alábbi követelményeknek:

  • megfelelő anyagi fedezet áll rendelkezésükre
  • visszatérésre vagy továbbutazásra jogosító jeggyel rendelkeznek
  • érvényes úti okmánnyal és minden olyan dokumentummal rendelkeznek, melyek biz-tosítják visszatérésüket származási országukba, vagy továbbutazásukat más országba a 30 nap lejártát követően.

2.) A Fülöp-szigetekre 30 nap vízummentesség csak turista célú beutazásokra érvényes. A magánútlevéllel, turista céllal utazóknak továbbutazáshoz szükséges jegyekkel, egyéb dokumentumokkal kell rendelkezniük.

3.) Max. 180 nap – turistaként beutazók számára. Max. 45 nap – ideiglenes látogatók számára (pl. újságíró, tudósító). Max. 45 nap – technikai látogatók számára (pl. külföldi cégek szakemberei valamely technikai feladat elvégzése céljából)

FIGYELEM!

Kolumbiában belépéskor ellenőrzik a belépés és tartózkodás feltételeinek meg-létét, és ennek függvényében a maximumnál rövidebb tartózkodási időt is megszabhatnak.

4.) Beutazás feltételei Mauritiusra:

  • az utazás időpontját hat hónappal meghaladó érvényességű útlevél; visszautazásra szóló, érvényes repülőjegy;
  • jogosultság a származási/tartózkodási hely szerinti országba történő belépésre;
  • a tartózkodáshoz szükséges anyagi feltételek megléte (100 USD/nap)

5.) A szingapúri Bevándorlási és Határrendészeti Hatóságnál formanyomtatványon, illeték-mentesen lehet kérni a vízummentes tartózkodás meghosszabbítását 30 nappal. A magyar állampolgárok ezt két alkalommal kérhetik, ennek köszönhetően tehát maximálisan 90 nap vízummentes tartózkodásra van lehetőség.

6.) Az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagállama.

7.) A magyar állampolgárok 2008. november 1-jétől vízummentesen utazhatnak Tajvanra. A vízummentesség feltétele, hogy a magyar állampolgár útlevele a Tajvanra érkezés másnapjá-tól számított legalább 6 hónapig érvényes legyen.

8.) A magyar állampolgárok vízummentesen léphetik át a Dominikai Köztársaság határát, de a dominikai hatóságok a turista kártya kiváltását írják elő. A turista kártya az utazási iro-dákon keresztül beszerezhető illetve a reptéren érkezéskor megvásárolható.

9.) Bővebb információkat lásd az Egyesült Államokról szóló utazási tanácsoknál.

10.) A Monacóba történő beutazási feltételek megegyeznek a Franciaországra vonatkozó feltételekkel.

11.) A montenegrói Kormány 2009. február 26-án elfogadott vízumkötelezettségre vonatko-zó rendeletének 1. cikke alapján magyar állampolgárok érvényes útlevéllel beutazhatnak, átutazhatnak, illetve 90 napig tartózkodhatnak Montenegró területén. Ugyanezen rendelet 2. cikke alapján az Európai Unió tagállamainak – köztük Magyarország – állampolgárai érvé-nyes személyi igazolvánnyal vagy egyéb, a személyazonosságuk és állampolgárságuk megál-lapítására szolgáló igazolvánnyal beutazhatnak, átutazhatnak, illetve 30 napig tartózkodhatnak Montenegró területén.

12.) Hatályos 2012. július 27- től 2020. december 31- ig. Azt követően a kirgiz parlament dönt a törvény állandó jellegű alkalmazásáról.

13.) Az országba történő belépéskor a hatóságok megkövetelhetik, hogy az útlevél még legalább 6 hónapig érvényes legyen.

14.) 180 napon belül 90 napos vízummentes tartózkodás lehetséges Törökországban a fent írt útlevélfajták birtokosai számára.

15.) Egy alkalommal további 30 nappal meghosszabbítható (a meghosszabbítást a lejárat előtt, személyesen lehet kérvényezni az idegenrendészeti hatóság (General Directorate of Residence and Foreigners' Affairs), dubai vagy abu dhabi ügyfélszolgálatán.

16.) A vízummentességről szóló kormányzati döntés hatálya 2015. december 31-ig szól üzleti és turista célból utazó magyar állampolgárok részére.

17.) 2015.11.24-től csak gépi olvasásra alkalmas MRZ kóddal rendelkező útlevéllel engedélyezik a beutazást.

18.) kivéve a koszovói Szerb Koordinációs Igazgatóság (Serbian Coordination Directorate , szerbül: Koordinaciona uprava) által kiadott úti okmányok