A Kabulban lévő Hotel Intercontinental ellen január 20-án 21:00 órakor elkövetett fegyveres terrortámadást követően az afgán hatóságok a fővárosban fokozott biztonsági előírásokat léptettek életbe. Ez jelentősen korlátozhatja a városon belüli mozgást. A támadás következtében keletkezett tűz miatt a szállodát kiürítették, a környéket lezárták.

Kérjük azokat a magyar állampolgárokat, akik jelenleg Afganisztánban tartózkodnak, haladéktalanul lépjenek kapcsolatba az iszlámábádi magyar konzuli szolgálattal: fIVOAfKLz8GGZjjj2EY29uc3VsYXRlLmlzbEBtZmEuZ292Lmh1, +92 300 852 6678 (vészhelyzeti szám). 

Felhívjuk azon magyar állampolgárok figyelmét, akik halaszthatatlan dolguk miatt a közeljövőben Afganisztánba utaznak, feltétlenül regisztráljanak a Konzuli Szolgálat honlapján https://konzved.mfa.gov.hu, vagy lépjenek kapcsolatba az Iszlámábádban lévő magyar nagykövetséggel további tájékoztatásért.

További javaslataink:

  • tartózkodjanak a feltűnő viselkedéstől, kihívó öltözködéstől
  • a mobiltelefonjuk mindig legyen kéznél és teljesen feltöltött állapotban
  • legyen elmentve egy olyan személy telefonszáma, akitől azonnal segítséget tudnak kérni
  • kerüljék a nyilvános helyeket, gyűléseket, piacokat, köztereket, éttermeket, de ha mégis ilyen helyeken tartózkodnának, úgy figyeljenek éberen, legyen menekülési útvonaluk
  • folyamatosan figyeljék a sajtóhíreket, illetve az országban lévő nagykövetségek honlapjait (amerikai, brit), mivel ők rendelkeznek a legjobb hírforrással

Tovább az utazási tanácsokra >>