Felülhitelesítés

Tisztelt Ügyfeleink!

2018. december 15-én pénteki ügyfélfogadási rend szerint járunk el. 

December 15- ét követően, iratbeadásra először december 17-én, hétfőn lesz lehetőség.

* * *

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium felülhitelesítési ügyfélszolgálata 2018. december 27-én és 28-án zárva tart. Azt megelőzően ügyfélfogadást utoljára december 21-én, pénteken biztosítunk, új kérelmeket pedig december 20-án, csütörtökön tudnak benyújtani. 2019. január 2-án az ügyfélfogadás a szokott rendben folytatódik. Köszönjük megértésüket, boldog karácsonyt és boldog új évet kívánunk!

* * *

ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNKON  BANKKÁRTYÁVAL TÖRTÉNŐ FIZETÉS IS LEHETSÉGES!

Hitelesítési kérelmek beadása

Az ügyfélfogadás rendje:

Az okiratok beadása hétfőtől - csütörtökig 9:00 - 12:00 óra között sorszám szerint, hívásra történik.

Sorszámhúzásra 09:00-11:00-ig van lehetőség. Péntekenként kérelmeket nem fogadunk be.

A felülhitelesített okiratok kiadása hétfőtől - csütörtökig 15:00 - 16:00 óra között, pénteken 11:00 - 12:00 óra között történik (érkezési sorrendben).

Az okiratokat bárki beadhatja, és fel is veheti az átvételkor kiadott elismervénnyel. (Meghatalmazás nem szükséges.)

FELÜLHITELESÍTÉSI KÉRELEM/REQUEST FORM FOR LEGALISATION

Az ügyintézési határidő tekintetében  az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény vonatkozó rendelkezései irányadók, amelyek értelmében a hiánytalanul előterjesztett kérelem esetében, és amennyiben a hatóság rendelkezésére álló adatok alapján a tényállás tisztázott, az eljárási határidő 8 nap (ún. teljes eljárásban, tehát ha tényállás nem tisztázott, az eljárási határidő maximum 60 nap). Tekintettel a nyári hónapokban tapasztalható jelentősen megnövekedett ügyforgalomra azt az év más hónapjaiban biztosított kedvezményt, mely szerint a felülhitelesített iratot a beadást követő napon (péntek kivételével, ld. fent) 15:00 - 16.00 óra között fel lehet venni, (amennyiben a felülhitelesítendő iraton lévő aláírás- és bélyegzőmintával rendelkezünk), csak a napi ügyforgalom függvényében tudjuk biztosítani.

Az okiratok felülhitelesítésének konzuli díja felülhitelesítendő aláírásonként 5.500.-- Ft, amely összeg az okirat beadásakor, készpénzben (magyar forint), pontos összegben vagy bankkártyával fizetendő.

Cím:
1027 Budapest, Nagy Imre tér 4. E épület fsz.

* * *

Tájékoztatásul jelezzük, hogy 2017. január 1-től az anyakönyvi kivonatokra nem kell beszerezni a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal által kiállított közbenső felülhitelesítést. Az anyakönyvi kivonatok így bármely célország esetében közvetlenül a kiállítást követően benyújthatók ügyfélszolgálatunkon Továbbra is érvényes ugyanakkor az a szabály, hogy csak 2006. március 1-jét követően kiállított anyakönyvi kivonat látható el felülhitelesítéssel. Az ennél régebben kiállított anyakönyvi kivonatok helyett tehát újat kell beszerezni.

Menü

Nyitólap

Navigáció