Indiába utazók figyelmébe!

Publikálva: 2019. december 13.

Az indiai szövetségi parlament mindkét háza jóváhagyta az Állampolgársági törvény módosítására vonatkozó kormányzati javaslatot, amelyet egyes közösségek úgy értelmeznek, hogy hátrányosan érinti őket.

A törvény-módosítás elfogadása tiltakozási hullámot indított el az ország észak-keleti részében Asszam, Tripura és Meghalaya szövetségi  államokban. Guwahatiban és Asszam 10 más tartományában kijárási tilalmat rendeltek el, és korlátozzák az internet és mobilszolgáltatást. A biztonsági helyzet helyreállítása érdekében biztonsági erőket, katonaságot vezényeltek a fent említett államokba, ahol a helyzet rendkívül feszült és zavaros, a tüntetők vasútállomásokat rongáltak meg és megtámadták az asszámi parlament épületét. Az összecsapásokban két ember életét vesztette. 

Felhívjuk az Indiában tartózkodó vagy Indiába utazni szándékozó magyar állampolgárok figyelmét arra, hogy csak halaszthatatlanul indokolt esetben utazzak az észak-keleti országrészbe és utazásuk megkezdése előtt tájékozódjanak utazási célterületük biztonsági helyzetéről, valamint kerüljék a tömegtüntetéseket illetve a nagyobb rendezvényeket.

Tovább az utazási tanácsokra >>

Menü

Nyitólap

Navigáció