Japánba utazók figyelmébe!

Publikálva: 2019. augusztus 13.

Az idei tájfun szezon 10. trópusi vihara közelít, és augusztus 14-15-én landol Japán nyugati régiójában, a Tokai, Kinki és Sikoku (Shikoku) régiókban.

A Japán Meteorológiai Ügynökség figyelmeztetést adott ki több területre a viharos időjárás, heves esőzés, a magas hullámok, az esetlegesen bekövetkező földcsuszamlások és árvizek miatt.  Az elkövetkező 24 órában a lehulló csapadék mennyisége helyenként elérheti a 30 cm-t is. Az ügynökség felszólítja az érintett területeken élő embereket, hogy legyenek óvatosak.

Augusztus 13-án a tájfun körülbelül 500 kilométerre délkeletre volt Kagosima (Kagoshima) prefektúra Tanegasima (Tanegashima) szigetétől és északnyugatra mozogott kb. 20 km / h sebességgel.

A nyugat-japán vasúti társaság máris jelezte, hogy - függően a tájfun okozta gondoktól - csütörtökön akár egész napra felfüggeszthetik a sinkanzen szuperexpress közlekedését.

Kérjük a térségbe utazó magyar állampolgárokat, hogy utazásuk előtt tájékozódjanak a várható időjárásról a Japán Meteorológiai Szolgálat honlapján, és figyeljék a helyi hatóságok felhívásait:  

Tovább az utazási tanácsokra >>

Menü

Nyitólap

Navigáció