Szlovákia – Magyarország Labdarúgó EB-selejtező mérkőzés Nagyszombat (Trnava), 2019. március 21.

Publikálva: 2019. március 19.

2019. március 21- én a szlovákiai, nagyszombati City Aréna stadionban 20:45 órai kezdettel (kapunyitás: 18:45) kerül megrendezésre a Szlovákia – Magyarország férfi „A” válogatott labdarúgó EB selejtező.

A Konzuli Szolgálat a mérkőzésre szóló jegyek beszerzésében, árának visszatérítésében nem tud segítséget nyújtani.

Kiemelten fontos, hogy a magyar állampolgárokat a hazai (szlovák) szektorba az oda szóló jegy ellenében sem fogják beengedni. 

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint érvényes belépőjegy birtokában is a hazai szektorokba kizárólag a szlovák, a vendégszektorba kizárólag a magyar állampolgárokat engedik be a szervezők. Mindenkinek ellenőrzik a személyazonosságát, így az érvényes jegy mellett érvényes személyazonosító igazolvány (magyar személyi igazolvány, magyar útlevél) is szükséges a belépéshez. 

A vendégszurkolók részére nyitott 15-17, 46-48 sz. szektorokba a Szlovák Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint beléphet mindenki, aki a magyar szövetségen keresztül oda vett jegyet, azon a saját neve szerepel, megfelel a belépési feltételeknek és személyazonosságát igazolni tudja. A kapunyitás a mérkőzés kezdetét megelőző 2 órával várható.

A stadionba történő beléptetést átvizsgálás előzi meg, az arc eltakarása szabálysértés (már a stadionon kívül is). 

Tilos: 

Szabályértésnek minősül továbbá (az arc eltakarásán túl):

Közlekedés

Megközelítés

Nagyszombat (Trnava) Budapesttől közúton megközelítőleg 190 km-re fekszik a nagyszombati megyében.

A személygépkocsival érkező szurkolók számára jelezzük, hogy a mérkőzés megrendezése miatt, a városban útlezárásokra lehet számítani. 2019. 03. 20-án reggel 8:00 órától 2019. 08. 21-én 24:00 óráig a Športová utca, a Dolné bašty és a Kollárova utcai útkereszteződések között teljes útlezárás várható (megközelítőleg 230 m). A Kollárova utca részlegesen kerül lezárásra, itt parkolóhelyek kerülnek kialakításra, azonban a biztonságos parkolás érdekében javasoljuk a P4 és P5 jelzésű parkolóhelyek használatát. 

A vasútállomás a Kollárova utca végén található, kb. 800 m-re a stadiontól.

Szlovákiába magyar állampolgár érvényes személyazonosító igazolvánnyal vagy útlevéllel léphet be, vízum nem szükséges. 

Hasznos információk a közúti közlekedéssel kapcsolatban:

A magyar utazók sok esetben szigorúnak értékelik a rendőrség fellépését, illetve eljárását, ezért az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot:

Közlekedési szabálysértés esetén a rendőrség elveszi a szabálysértést elkövető vezetői engedélyét, amennyiben a helyszíni bírságolási eljárás során kiszabott bírságot az érintett gépkocsivezető a helyszínen nem fizeti ki. Abban az esetben, ha az érintett a bírságot személyesen fizeti be 15 napon belül, a befizetést igazoló csekk szelvény/nyugta alapján a rendőrség a jogosítványt azonnal visszaadja az érintettnek.  Amennyiben a gépjárművezető a kiszabott jogerős és végrehajtandó pénzbírságot a 15 napos határidőn túl fizeti be, a rendőrség határozatban dönt a vezetői engedély elvételéről, amelyet a bírság megfizetéséig nem ad vissza. 

A szlovák jogrend szerint a helyszínen eljáró rendőr nem köteles idegen nyelven beszélni. Azonban ha a szabálysértési eljárásban érintettnek az eljárással szemben kifogása van, vagy azzal nem ért egyet (részben vagy teljesen) akkor a szlovák rendőrség közigazgatási eljárás keretében köteles kivizsgálni az ügyet, melynek során kötelesek tolmácsot biztosítani. 

Nyomatékosan felhívjuk a figyelmet arra, hogy ha a helyszínen „A helyszínen ki nem fizetett bírság-blokkot” az érintett gépkocsivezető aláírja, akkor a kirótt bírság és az eljárás egyéb jogkövetkezményei a helyszínen jogerőre emelkednek, amelyekkel szemben fellebbezésnek nincs helye. 

Közbiztonság

Szlovákia közbiztonsága nem tér el a térség többi országától. A leggyakoribbak a vagyon elleni bűncselekmények. A külföldi állampolgárok sérelmére elsősorban lopásokat követnek el, különösen a nagyobb pályaudvarokon és bevásárlóközpontokban. Az esetről mielőbb rendőrségi jegyzőkönyvet kell felvetetni.

Segélykérő telefonszámok:

Pénzváltás, fizetés:

Szlovákia hivatalos fizetőeszköze az euró. Általánosságban elmondható, hogy Magyarországon kedvezőbb árfolyamon lehet forintért Eurót váltani. Az országban a legtöbb nemzetközi típusú bankkártyát elfogadják.

Egyéb tudnivalók:

Az utazási tanácsokról bővebben a Konzuli Szolgálat honlapján olvashat, a következő linken: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szlovakia    

Teendők útlevél, személyi igazolvány ellopása, elvesztése esetén:

Amennyiben ellopják vagy elveszíti útlevelét, személyi igazolványát, ezt feltétlenül jelentse be a rendőrségen, ahol kérésére kötelesek felvenni egy olyan jegyzőkönyvet, amelyben szerepel az útlevél, személyi igazolvány ellopásának ill. elvesztésének ténye, körülményei, személyes adatai. 

Egészségügyi ellátás:

A közegészségügy, az egészségügy állapota hasonló a magyarországihoz. A balesetet szenvedett, illetve ellátásra szoruló állampolgárok a vonatkozó uniós előírásoknak megfelelően az elvárható egészségügyi ellátást megkapják. Hangsúlyosan felhívjuk a figyelmet, hogy az európai biztosítási kártyát az utazást megelőzően szükséges beszerezni, ugyanis egy esetleges biztosítási eseménynél a kártya hiányában jogszerűen kérhetik az ellátás költségeinek megfizetését, aminek a későbbi magyarországi rendezése problémát okozhat. Az európai egészségbiztosítási kártya birtokában a biztosított magyar állampolgárok a szlovák állampolgárokkal azonos feltételek mellett vehetik igénybe a sürgősségi ellátást.

Az esetleg szükségessé váló konzuli segítségnyújtás megkönnyítése érdekében javasoljuk, hogy a kiutazó szurkolók előzetesen regisztráljanak a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának honlapján is szereplő, következő linken: https://konzved.mfa.gov.hu 

Magyarország Pozsonyi Nagykövetségének elérhetőségei:

További információt az MLSZ honlapján talál: https://www.mlsz.hu

Menü

Nyitólap

Navigáció