Utazásra nem javasolt országok és térségek

Utoljára módosítva: 2022. 05. 19.

I. Utazásra nem javasolt országok és térségek

(A konzuli védelemről szóló 2001. évi XLVI. törvény 4. § alapján és az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatásegyüttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet  [9. § (1) és (2); 21. § (3)] bekezdésének hatálya alá tartozó területek)

A világjárvány miatt a Külgazdasági és Külügyminisztérium utazásra nem javasolt országgá és térséggé minősítette a világ legtöbb országát. (A járványügyi helyzet miatt történt besorolások az alábbi táblázatban  kiemeléssel szerepelnek.) A járványügyi helyzeten kívül a lent szereplő országokban vagy térségekben válsághelyzet, fegyveres összetűzések, háborús cselekmények, zavargások, természeti katasztrófák, betegségek vagy egyéb - a személyi biztonságot közvetlenül veszélyeztető - események tapasztalhatók, melyek önmagukban indokolták a legszigorúbb biztonsági besorolást. (Ezen besorolások dátumai is szerepelnek az országok, térségek mögött.):

* Az ország egyéb területei fokozott kockázattal látogathatók, azaz II-es (sárga) biztonsági kategóriában szerepelnek!

Azon országok és térségek, melyek ezen a listán nem szerepelnek II-es (sárga) vagy III-as (zöld) biztonsági kategóriában vannak. Lásd bővebben utazási tanácsainknál

Az általános biztonsági besorolásokról itt olvashat >>

Menü

Nyitólap

Navigáció