Utazással kapcsolatos friss információk

Utazás a védettségi igazolvánnyal

Publikálva: 2021. május 10.

A Kormány 203/2021. (IV. 29.) rendeletében foglalt felhatalmazás alapján a külpolitikáért felelős miniszter megkezdte a tárgyalásokat a védettségi igazolvány külföldön történő elfogadása érdekében.

Tovább a teljes cikkre

Tájékoztató a magyar állampolgárok Magyarországra történő hazatérésének rendkívüli szabályairól a COVID-19 járvány miatt

Publikálva: 2021. május 7.

A Kormány 2020. szeptember 1- i 408/2020. rendeletében szabályozta a magyar állampolgárok hazatérésének feltételeit a járványhelyzet idején. A rendelet 2021. április 29-i és 2021. május 6-i módosítása értelmében az illetékes magyar hatóságok által kiállított érvényes védettségi igazolvány, s érvényes személyazonosító igazolvány birtokában annak tulajdonosa, illetve a vele együtt utazó, felügyelete alá tartozó, 18 évet be nem töltött személyek korlátozás nélkül hazatérhetnek/beutazhatnak Magyarország területére.

Tovább a teljes cikkre

Konzuli Tájékoztatási és Ügyeleti Központ Budapesten

Publikálva: 2021. január 13.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata zöld számon hívható a hét minden napján, éjjel-nappal (7/24 órában) tájékoztatási ügyekben, külföldi bajba kerülés, segélyhívás esetén.

Tovább a teljes cikkre

A járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásai - az egyes országok biztonsági besorolása

Publikálva: 2020. október 2.

A jelenleg újra intenzívebbé váló járványhelyzetben a Külgazdasági és Külügyminisztérium, összhangban a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020 Korm.rendelettel, 2020. szeptember 1- jétől magyar állampolgároknak nem javasolja a külföldre történő utazást (I. kategória).

Tovább a teljes cikkre

Figyelemfelhívó kampány a külföldi munkavállalás veszélyeiről

Publikálva: 2020. július 27.

Közös figyelemfelhívó kampányt indít a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálaton belül működő magyarországi EURES hálózat (Európai Foglalkoztatási Szolgálat) és az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési és Áldozatvédelmi Osztálya.

Tovább a teljes cikkre

Information on Hungarian entry requirements during the Covid-19 pandemic preparedness period

Publikálva: 2020. július 8.

According to Government Decree 291/2020 (17 June) on travel restrictions during the pandemic preparedness period introduced by Government Decree 283/2020 (17 June), the following persons are allowed to enter Hungary without restrictions:

Tovább a teljes cikkre

Június 15- én Splitben megkezdte működését az ideiglenes konzuli ügynökség

Publikálva: 2020. június 22.

A Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata tájékoztatja a Horvátországba utazó magyar állampolgárokat, hogy június 15-én Splitben megkezdte működését az ideiglenes konzuli ügynökség.

Tovább a teljes cikkre

A konzuli szolgáltatások újraindítása

Publikálva: 2020. április 29.

A koronavírus járvány miatt a Külgazdasági és Külügyminisztérium a konzuli szolgáltatások meghatározó részének ellátását korábban felfüggesztette azzal, hogy a magyar állampolgároknak a járvány időszak kezdetén jelentősen nagyobb hangsúlyt kapó érdekvédelmét és a repatriálást segítő feladatokat – melyek a konzuli feladatkör szerves részei - minden esetben el kell látni.

Tovább a teljes cikkre

Nagy-Britanniába utazók figyelmébe!

Publikálva: 2020. február 16.

Vihar és áradások az Egyesült Királyságban

Tovább a teljes cikkre

Ausztráliába utazók figyelmébe!

Publikálva: 2020. február 10.

Árvízveszély Ausztráliában

Tovább a teljes cikkre

Menü

Nyitólap

Navigáció