Európa

Mai napon is érvényes: 2021.10.23. 

Az országból Magyarországra történő visszatérésre a következő szabályok vonatkoznak >>

A külföldre utazás egyéni felelősség, egyéni döntés – a Konzuli Szolgálat utazási tanácsai e döntés meghozatalában nyújtanak segítséget.

A gondtalan utazáshoz megfelelő utas-, baleset-, és poggyászbiztosítás megléte nélkülözhetetlen.

Tegye biztonságosabbá utazását, még utazás előtt regisztráljon konzuli védelemre!

Elérhető külképviselet/ek:

Nagykövetség és Konzuli Hivatal Bukarest
Főkonzulátus Csíkszereda
Főkonzulátus Kolozsvár
Tiszteletbeli konzulok Jászvásár, Konstanca, Szörényvár, Temesvár

Aktuális:

2021. 10. 01.
A Covid-19 járvány időszakára vonatkozó utazási tanácsok

1) A világjárvány miatt nem javasoljuk a külföldre utazást! Az uniós digitális Covid-igazolványról szóló rendelet 2021. július 1- jén lépett hatályba. Azóta az EU mindegyik országa ki tudja állítani állampolgárai és lakosai számára az uniós digitális Covid-igazolványt, amely az EU egész területén ellenőrizhető. Így az Európai Unió tagállamai, valamint az igazolványt elfogadó EGT-tagállamok, Norvégia, Izland, Liechtenstein és Svájc biztonsági besorolása a II- es kategóriába került. 

További hasznos információt az uniós digitális Covid-igazolványról itt olvashat: https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/eu-digital-covid-certificate_hu

2) A világjárvány miatt az alábbi korlátozó intézkedések mellett lehet beutazni az országba:

a. Be lehet-e utazni az országba? Igen. (magyar állampolgárok beutazhatnak)

 • Magyar állampolgár Magyarország területéről korlátozás nélkül beléphet.
 • Magyar állampolgár más ország területéről az adott ország zónabesorolásának megfelelő korlátozásokkal léphet be. (országok aktuális zónabesorolása itt található)
 • A magyar „védettségi igazolványt” a hatóságok nem fogadják el.
 • Az Európai Uniós digitális COVID-igazolványt elfogadják az oltottság, a 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt, illetve a megelőző 15-180 napban diagnosztizált COVID-19 betegségből való felgyógyulás igazolására.
 • Sárga/vörös zónából érkező gyermekek 12 éves kor alatt korlátozásmentesen utazhatnak be, míg 12 éves kor felett, 16 éves korig 1 db 72 óránál nem régebbi PCR-teszt szükséges a beutazáshoz.

b. Kell-e teszt? Nem. (Magyarország jelenleg része a „zöld zónának”)

Az érvényes zóna besorolást hetente felülvizsgálják, majd az eredményt változás esetén közzéteszik. A vörös, sárga, zöld zónák országainak felsorolása itt található.

c. Kell-e regisztrálni? Nem. 

d. Oltottsággal járó kedvezmények: Oltási kötelezettség nincs. 

 • A beoltott személy a teljes oltási folyamat befejezését követő 10. napot követően korlátozásmentesen beutazhat, függetlenül a kiinduló ország zónabesorolásától.
  - Az oltás tényét  EU állampolgárok esetén az uniós digitális Covid-igazolvány, harmadik ország állampolgára esetén az eljárást elvégző egészségügyi intézmény igazolása kell tartalmazza angol, vagy román nyelven. Ennek hiányában a határon kérhetik az igazolás fordításának bemutatását is.
  - Az alkalmazott oltóanyagra vonatkozóan nincs megkötés.
  - A magyar „védettségi igazolványt” a hatóságok nem fogadják el.

A beoltott személlyel utazó, oltást nem kapott gyermekekre vonatkozóan nincs külön szabályozás, ezért az általános szabályok alapján kerülnek karanténba a sárga, vagy vörös zóna országaiból beutazva. (12 éves kor alatt korlátozásmentesen utazhatnak be gyermekek, míg 12 éves kor felett, 16 éves korig 1 db 72 óránál nem régebbi PCR-teszt szükséges a beutazáshoz). 

A beoltott személyek mentesülnek a legtöbb helyi, vagy regionális járványügyi korlátozás alól. (kijárási tilalom, szálláshelyek és szolgáltatások igénybevételének korlátozása, nyilvános és magán rendezvényeken való részvétel korlátozása, stb)

e. Karanténkötelezettség: Nincs. (Magyarország jelenleg része a „zöld zónának”)

14 napos karanténba kell vonulniuk a járványügyi szempontból kockázatosnak minősített „vörös, vagy sárga zónából” érkezetteknek.  Kivételek az h. pont alatt részletezve.

f. Üzleti célú beutazás feltétele: 

Az általános beutazási feltételek érvényesek üzleti célú beutazás esetében is.

g. Tranzitálási szabályok: a belépéstől számított 24 órán belül el kell hagyni Románia területét.

h. Esetleges kivételek:

14 napos karanténba kell vonulniuk a járványügyi szempontból kockázatosnak minősített „vörös, vagy sárga zónából” érkezetteknek. 

Nem vonulnak karanténba azok a tünetmentes személyek:

 • akik igazoltan megkapták a koronavírus elleni oltás második dózisát (egyfázisos oltás esetén az egyetlen dózist), és annak időpontjától eltelt legalább 10 nap.  
 • minimum 14, legfeljebb 180 napja a koronavírus betegségen átesett személyek
 • akik 72 óránál nem régebbi mintavételezésű negatív PCR teszteredménnyel rendelkeznek. (ez a vörös zónából érkezőkre is vonatkozik, de ők legfeljebb 72 óráig maradhatnak az országban, ezután karanténba kerülnek) 
 • 12 évesnél fiatalabb gyermekek
 • 12-16 év közötti gyermekek, akik 72 óránál nem régebbi mintavételezésű negatív PCR teszteredménnyel rendelkeznek
 • átutazók, ha a belépéstől számított 24 órán belül elhagyják Románia területét
 • határmenti ingázók, amennyiben szerződéssel igazolják munkaviszonyukat a másik országban
 • tanulmányi / vizsga céllal belépő tanulók, hallgatók (kiskorúak esetén kísérőik is)
 • sportversenyen, kulturális, vagy művészeti rendezvényen résztvevő, vörös zónából érkező delegációk tagjai, akik 72 óránál nem régebbi mintavételezésű negatív PCR teszteredménnyel rendelkeznek és kizárólag az adott eseményen vesznek részt
 • munkavégzés céljából utazó, 2,4 tonnánál nagyobb megengedett össztömegű teherszállító vagy 9 főnél nagyobb személyszállító járművet vezető hivatásos sofőrök, amennyiben fel tudnak mutatni egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet.

A karantént a 10. napon elhagyhatják azok a tünetmentes személyek, akiknek a 8. napon elvégzett PCR tesztjük eredménye negatív.

Különleges esetekben (születéssel, házasságkötéssel vagy elhalálozással kapcsolatos családi eseményeken való részvétel, halaszthatatlan orvosi beavatkozás/kezelés, az ország elhagyása, stb.) igazoló okiratokkal alátámasztott egyéni kérelemre, a megyei Közegészségügyi Igazgatóság személyre szóló határozatával sor kerülhet a karantén ideiglenes felfüggesztésére.

i. Kiutazás az országból:

Valamennyi nyitott határátkelőhelyen.

j. Beutazás Magyarországra:

A pandémiás időszakban a Magyarországra történő beutazás rendkívüli szabályait a 408/2020. Korm.rendelet foglalja össze, melynek végrehajtásával kapcsolatban az ORFK határrendészeti szervei illetékesek tájékoztatást adni. A rendelet egyes pontjainak értelmezésével, alkalmazásával kapcsolatban az ORFK-t szíveskedjenek megkeresni, figyelemmel arra, hogy azok végrehajtásában az Országos Rendőrfőkapitányság határrendészeti feladatokat végző munkatársai illetékesek. A Konzuli Szolgálat pusztán általános tájékoztatást nyújt! Az ORFK alábbi oldalán talál bővebb információt: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/covid-19-utazasi-informaciok/utazok-figyelmebe-ajanljuk-a 

Az ORFK elérhetőségei: http://www.police.hu/hu/info/elerhetosegek

Magyar állampolgárok Magyarországra történő belépésével kapcsolatos aktuális információ itt található. 

A koronavírussal kapcsolatos információkat http://www.koronavirus.gov.hu/ oldalon találhatják, illetve érdeklődhetnek telefonon belföldről a +36 80 277 455 és a +36 80 277 456, külföldről a +36 1 550 1825-ös telefonszámon vagy elektronikusan a qlxQEzrQ4YTmJa29yb25hdmlydXNAMTgxOC5odQ== címen. 

A magyar határellenőrzéssel kapcsolatos aktuális információk megtalálhatók: a határátlépéssel kapcsolatos aktuális információk (ORFK) oldalon és érdeklődni lehet a MZKOmKpIhRxKgxK94zMOWc3Mla29yb25hdmlydXNAYm0uZ292Lmh1 címen. 

Bővebb információ a határátkelők nyitva tartásáról és az engedélyezett forgalom típusáról: klikk ide

Méltányossági kérelem a Magyarországra történő beutazáshoz: https://ugyintezes.police.hu/meltanyossagi-kerelem   

3) Romániába látogatókra vonatkozó egyéb szabályok, információk:

Maszk viselés:

A lakáson kívül minden nyilvános térben, (pl.: üzletekben, tömegközlekedési eszközön, megállókban, rendezvényeken, munkahelyen) kötelező az orrot és a szájat is eltakaró védőmaszk viselése.

A fertőzési ráta alapján helyi korlátozásokat léptethetnek életbe a megyei vészhelyzeti bizottságok. A különböző nyilvános és magánrendezvények látogatása, szálláshelyek, szolgáltatások igénybevétele, vagy akár a szabad mozgás az adott település fertőzési rátájának függvényében esnek korlátozás alá. Egyes korlátozások alól az oltással rendelkezők mentesülnek.

Az otthoni karanténban lévőknek folyamatosan figyelniük kell egészségi állapotukat. Nem hagyhatják el a lakhelyet, nem fogadhatnak látogatót, kerülniük kell a kapcsolatot másokkal. Szigorú higiénés szabályokat kell betartsanak (kézmosás, felületek tisztítása, lehetőleg szájmaszk használata, alapos szellőztetés) A tünetek esetleges jelentkezésekor értesíteniük kell az egészségügyi szolgálatot a 112-es sürgősségi hívószámon, amely biológiai mintavételezés után intézkedik a további ellátásukról. 

A karantén, vagy a helyi korlátozások szabályainak megsértését szigorúan szankcionálják a hatóságok. 

A folyamatos tájékoztatás érdekében létrehoztak egy Romániából hívható ingyenes információs telefonvonalat (0800-800-358). A szám 24/7-ben hívható. 

A járványról szóló aktuális adatokat román Kormány tájékoztatási portálján, illetve a román Egészségügyi Minisztérium tematikus oldalán lehet elérni. Az itt közölt adatokat veszik át a hírügynökségek és egyéb sajtóorgánumok is.

Légi összeköttetés:

Hetente három alkalommal van közvetlen repülőjárat Budapest és Bukarest között. (Tarom).   

Belső közlekedési lehetőségek:

Az országon belüli közúti, légi és vízi közlekedés (busz, vonat, repülő) üzemel, az elérhető közlekedési eszközökről mindig érdemes az utazás előtt közvetlenül tájékozódni az alábbi linkeken:

Repülőterek:

Légitársaságok:

A rendelkezésre álló egyéb közlekedési lehetőségekről további hasznos információ található itt

Biztonság:

A világjárvány miatt nem javasoljuk a külföldre utazás! Az uniós digitális Covid-igazolványról szóló rendelet 2021. július 1- jén lépett hatályba. Azóta az EU mindegyik országa ki tudja állítani állampolgárai és lakosai számára az uniós digitális Covid-igazolványt, amely az EU egész területén ellenőrizhető. Így az Európai Unió tagállamai, valamint az igazolványt elfogadó EGT-tagállamok, Norvégia, Izland, Liechtenstein és Svájc biztonsági besorolása a II- es kategóriába került. 

Románia személyi- és vagyonbiztonság helyzete hasonló az európai államokban megszokottakhoz. A 112-es segélyhívó telefonszámon magyar nyelven is fogadják a bejelentéseket. 

Az ország egy aktív földrengés zónában helyezkedik el, ahol évente száznál több rengést regisztrálnak, az eddigi legnagyobb feljegyzett erősség, a Richter skálán 7,5-ös volt. A földmozgások epicentruma rendszerint Vrancea térségében, a Keleti Kárpátokban van.

A máshol is szokásos módon óvatosnak kell lenni a taxi szolgáltatásokkal és az esetenként agresszív koldusokkal. Ügyeljenek értéktárgyaikra, különösen zsúfolt helyeken.

Az elmúlt időszakban több esetben magát munkaközvetítőnek kiadó személyek külföldi (pl. olaszországi) munkát ígérve Romániába hívtak magyar állampolgárokat, akik végül csalás áldozatai lettek. Kérjük, fokozott körültekintéssel járjanak el az ilyen ajánlatok esetén! További javaslatok az alábbi oldalon találhatóak. 

Beutazási, tartózkodási feltételek:

Az itt közölt adatok tájékoztató jellegűek!

Beutazási feltételek:
Magyar állampolgárok az alábbi úti okmányok valamelyikével utazhatnak be az országba: 

Magánútlevél:
Elvárt érvényessége:
IGEN
Az utazás utolsó napjáig.

Ideiglenes útlevél:
(Csak konzul állít ki!)

Elvárt érvényessége: 

IGEN

További információt az alábbi linken talál: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/uti-okmanyokkal-kapcsolatos-tajekoztato

Személyi igazolvány:
Elvárt érvényessége: 
IGEN
Az utazás utolsó napjáig.  
Ideiglenes személyi igazolvány: NEM

Régi típusú (könyvformátumú) személyi igazolvány:

NEM

Vezetői engedélyek, Anyakönyvi kivonatok: NEM úti okmányok
Lejárt úti okmány (magánútlevél, személyi igazolvány): NEMKiskorúak beutazása:

A kiskorúak külföldre utazása esetén javasolt, hogy a kiskorú vagy a vele utazó személy vigye magával a szülők (ha csak az egyik szülővel utazik, akkor a másik szülő) magyarul és románul készült, vagy fordítással ellátott hozzájáruló nyilatkozatát a gyermek külföldre utazásához és ottani tartózkodásához. (Az angol fordítás is elegendő lehet.)

A szülői hozzájárulási nyilatkozat kiállításához nincs egységes uniós formanyomtatvány.

A nyilatkozatban az alábbi adatokat célszerű feltüntetni:

 • a kiskorú, a kísérő és a szülő(k) adatai (születési adatok);
 • a kiskorú utazásra jogosító okmányának száma;
 • a külföldi tartózkodás célja, helye (cím, telefon);
 • a meglátogatni kívánt személy vagy intézmény (iskola, tanfolyamszervező) adatai, elérhetősége.

Amennyiben egy óvodás vagy iskolás csoport utazik szülői kíséret nélkül és a kirándulást szervező szervezet / intézmény rendelkezik egységes nyilatkozattal arról, hogy a szülők hozzájárultak a kiskorú gyermek külföldi utazásához, nincs szükség külön szülői hozzájáruló nyilatkozatra.

Vízum: Vízum beszerzése nem szükséges. 

Házikedvencek beutazása:

http://portal.nebih.gov.hu/-/kedvtelesbol-tartott-allatok-utaztatasara-vonatkozo-tajekoztato 

Vám:

Az Európai Unióban érvényes vámszabályok alkalmazandók a Romániába való beutazáskor is.

http://europa.eu/youreurope/citizens/travel/carry/alcohol-tobacco-cash/index_hu.htm

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal utastájékoztatója

Növényegészségügyi és behozatali előírások változása >>

További hasznos információ az országról

Pénznem: Új Román Lej (RON).
Romániában a banki szolgáltatások kiváló színvonalúak, kiterjedt pénzfelvevő automata hálózat létezik, városokban az üzletek többségében lehet bankkártyával is fizetni. Kizárólag bankban vagy váltóirodákban váltsanak pénzt (Schimb valutar). 

Időjárás: Románia éghajlata átmeneti mérsékelt kontinentális éghajlat, jól elkülönül a négy évszak, valamint a szél és a csapadék rendszertelenül jelentkezik. A nyugati és déli övezetekben a nyári hőmérséklet gyakran meghaladja a +40C° fokot, míg a hegyvidéken a téli hőmérséklet gyakran -20C° fok alá csökken.

Közlekedés:

Gépjárművezetés:

Románia területén a Magyarországon kiállított gépjárművezetői engedély feljogosít a közúti forgalomban való közlekedésre.

Szabálysértések, pénzbírságok:

Romániában, a közúthálózat használata díjköteles. A díjfizetés elmulasztása pénzbírsággal (250 - 4500 RON), vagy akár a forgalmi engedély bevonásával járhat. A díjfizetést igazoló matrica (ROVINIETA) kötelező. A díjszabás gépjármű típusonként eltérő. A matrica érvényessége 1 / 7 / 30 / 90 nap, vagy 12 hónap lehet. A díjakról és a vásárlás módjáról magyarul a https://www.roviniete.ro/hu lapon tájékozódhat. A nagyobb közúti hidak (például a Konstancába, a Duna deltába, a Giurgiu-ból Bulgáriába vezető úton lévő, vagy a Calafat-Vidin közötti) szintén díjkötelesek, a díjak külön fizetendők. 

Romániában a 195/2002 számú Sürgősségi Kormányrendelet szabályozza a közúti közlekedést. A súlyosabb szabálysértések (pl.: tilos jelzésen áthaladás, elsőbbségadás elmulasztása, rendőri intézkedés akadályozása, ittas vezetés, jelentős gyorshajtás, stb.) elkövetőinek vezetői engedélyét és/vagy a jármű forgalmi engedélyét az intézkedő rendőr elveheti és felfüggesztheti 30, 60, vagy 90 napra. Az engedély bevonásakor a rendőr igazolást (DOVADA) állít ki, amely a körülményektől függően feljogosíthat a gépjármű vezetésére, általában a jogorvoslati határidő (15 nap) leteltéig, illetve az ország elhagyására szükséges ideig. A bevont okmányt a külföldi gépjárművezető, 15 napon belül, a területileg illetékes megyei rendőrkapitányság közlekedési osztályán nyilatkozat ellenében visszakaphatja. 

A romániai közjegyző előtt tett nyilatkozatnak tartalmaznia kell:

 • a szabálysértés elkövetésének elismerését
 • az eltiltás tudomásul vételét
 • Románia területének haladéktalan elhagyását.

A magyar nyelven értő közjegyzők listája itt érhető el: http://www.uniuneanotarilor.ro/?p=2.2.3&birouri=1&limba1=Maghiara

Mellékelni kell az esetleg kiszabott pénzbírság befizetését igazoló szelvényt, illetve annak másolatát. Az eltiltás megszegése súlyosabb szankciókat vonhat maga után! A többszöri szabálysértést nyilvántartják, 6 hónapon belül kapott 15 büntetőpont a vezetői engedély bevonásával jár.

Pénzbírságok befizetése:

A román közlekedésrendészeti hatóságok által kirótt helyszíni bírságokat Románia területén, az alábbi helyeken lehet befizetni:

1) bármely romániai település önkormányzatának vagy az önkormányzati befizetések kezelésére jogosult intézmény pénztáránál (casieriile autoritatilor administratiei publice locale ori a altor institutii publice abilitate sa administreze veniturile publice locale) vagy az államkincstár bármely fiókjánál (la orice unitate a Trezoreriei Statului)

2) a romániai határátkelő helyeken található egységes fizetőpontoknál (ghiseul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei).

3) A romániai lakhellyel nem rendelkező személyek banki átutalással is kifizethetik, a Bukaresti Pénzügyi Főigazgatóság számlájára, az alábbi adatokkal:

 • címzett:    Directia Generala Regionala a Finantelor Publice
 • cím:          str. Prof. Dr. Dimitrie Gerota nr. 13, sector 2, Bucuresti
 • IBAN:       RO 73 RNCB 0090 0006 9551 0029
 • bank:        Banca Comerciala Romana
 • BIC:          RNCBROBU

KÖZLEMÉNY (megjegyzés) mező (max. 96 karakter):

nr.pv.: PMHX0257664                                   (1) a jegyzőkönyv száma
emit.: Insp Pol Jud Mehedinti                                                           (2) az eljáró hatóság megnevezése (Ez általában valamelyik megyei rendőrség. A megye megnevezése a fontos, a többi rövidíthető.)
date: nn/hh/éééé  (3) a jegyzőkönyv dátuma a Romániában használatos dátumformátummal nap/hónap/év
num.: CSERÉP VIRÁG (4) a megbírságolt személy neve

(az adatokat a számok alapján találja meg a példaként bemutatott jegyzőkönyvön)

A jegyzőkönyv átvételétől számított 15 napon belül a pénzbírságnak csak a felét kell befizetni.

Gépjármű felszereltsége és okmányok:

A szabályok szerint minden gépkocsinak rendelkeznie kell a következő felszerelésekkel:

 • 1 db elsősegély nyújtására alkalmas csomag;
 • 2 db fényvisszaverő háromszög;
 • 1 db tűzoltópalack (hitelesített). 

A gépkocsivezetőnek kötelező módon magánál kell tartania a következő okmányokat:

 • személyazonossági igazolvány,
 • vezetői engedély,
 • gépkocsi forgalmi engedélye.

Teherszállítás:

A 3,5 t össztömeget meghaladó gépkocsival végrehajtott teherszállítás vagy a több, mint 9 személy szállítására képes gépjármű vezetése esetén szakmai igazolás, illetve más specifikus okiratok bemutatása is szükséges.

Felelősségbiztosítás:

Valamennyi járműnek rendelkeznie kell érvényes kötelező felelősségbiztosítással.

Téli gumi:

A téli gumi – időjárási viszonyoktól függően - országosan kötelező, a hegyvidéken havazáskor kötelező a hólánc (közcélú fuvarozásnál a lapát és homok is). Az előírások megszegése a forgalmi engedély bevonását és büntetőpont, pénzbírság kirovását vonja maga után.Csak az „M+S”, „M.S.”, „MS” vagy „M&S”, jelzéssel ellátott téli gumikat fogadják el.

Utak:

Az ország méreteihez képest kevés az autópálya, a kétszer egy sávos nemzeti és nemzetközi főközlekedési útvonalak pedig zsúfoltak és nagy a teherforgalom. Az utakon találkozhatnak lovas szekérrel és kísérő nélküli állatokkal. A romániai közutak aktuális állapotáról a Román Országos Autópálya és Útfelügyelet honlapján lehet tájékozódni (csak román nyelven, de az utak egyértelműen azonosíthatók a térképen) www.cnadnr.ro „situatia drumurilor nationale”.

Tájékoztató a mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványáról:

Romániában a 2006. évi 448. számú, a fogyatékkal élő személyek jogainak védelméről szóló törvény értelmében kiállított parkolási kártyák, illetve a mozgáskorlátozottak számára kiállított Európai Uniós parkolási igazolványok jogosítják fel a fogyatékkal élőket arra, hogy a közterületeken található parkolókat ingyenesen használhassák. Közterületeken az összes parkolóhely legalább 4%-a (de legalább 2 parkolóhely) kizárólag mozgáskorlátozott személyek számára van kialakítva és fenntartva.

Közegészség, egészségügyi helyzet: A romániai közegészségügyben alapvetően az európai normák érvényesülnek. Az országba belépők számára nincs kötelezően előírt védőoltás. Ajánlott viszont a Hepatitisz A és B, valamint kirándulós programhoz a kullancs elleni védelem. Járványos betegségek terjedésekor (pl.: jelenleg kanyaró) ettől lehet eltérés, ezért érdemes az ÁNTSZ honlapján  tájékozódni. A csapvíz iható, kivéve, ahol tiltó tábla jelzi.

A román egészségügy nehéz anyagi helyzete ellenére minden EU polgár számára biztosítja a sürgősségi ellátást. Bár a műszaki színvonal és a felszereltség változó, a személyzet jól képzett, angolul is beszélő és a külföldiekkel szemben általában segítőkész. Javasoljuk az európai egészségbiztosítási kártya kiváltását. Ez nem pótolja a megfelelő szintű baleset- és egészségbiztosítást.

Egyéb információ:

Románia Budapesti Nagykövetsége
Nagykövetség és Konzuli Hivatal Bukarest
Főkonzulátus Csíkszereda
Főkonzulátus Kolozsvár