Európa

Mai napon is érvényes: 2022.05.20. 

A külföldre utazás egyéni felelősség, egyéni döntés – a Konzuli Szolgálat utazási tanácsai e döntés meghozatalában nyújtanak segítséget. Javasoljuk, hogy utazás előtt ellenőrizze, hogy rendelkezik-e az egész utazás időtartamára érvényes útiokmánnyal (érvényes útlevéllel, személyi igazolvánnyal), valamint a visszaútra szóló jegy hiányában a hazatérés fedezetéül szolgáló megtakarítással. 

A gondtalan utazáshoz megfelelő utas-, baleset-, és poggyászbiztosítás megléte nélkülözhetetlen.

Tegye biztonságosabbá utazását, még utazás előtt regisztráljon konzuli védelemre!

Elérhető külképviselet/ek:
Nagykövetség és Konzuli Hivatal Pozsony
Főkonzulátus Kassa
Alkonzulátus Besztercebánya
Tiszteletbeli konzul, Nyitra

Aktuális:

2022. 05. 03.

A Covid-19 járvány időszakára vonatkozó utazási tanácsok 

1) A világjárvány miatt megfontolásra javasoljuk a külföldre utazást! Az uniós digitális Covid-igazolványról szóló rendelet 2021. július 1- jén lépett hatályba. Azóta az EU mindegyik országa ki tudja állítani állampolgárai és lakosai számára az uniós digitális Covid-igazolványt, amely az EU egész területén ellenőrizhető. Így az Európai Unió tagállamai, valamint az igazolványt elfogadó EGT-tagállamok, Norvégia, Izland, Liechtenstein és Svájc biztonsági besorolása a II- es kategóriába került. 

Hasznos információt az uniós digitális Covid-igazolványról itt olvashat: https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/eu-digital-covid-certificate_hu

A Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatalának 2022. április 6-tól hatályba lépő, 31/2022. számú rendelete hatályon kívül helyezi az eddig érvényben levő, a határátlépéseket szabályozó korábbi rendeleteket; amellyel lényegében megszűnnek a beutazási korlátozások.  A Szlovákiába érkezők számára április 6-i hatállyal megszűnik mind az eHranicában való előzetes regisztráció kötelezettsége, mind a be nem oltott személyek számára kötelező karantén.

a. Be lehet-e utazni az országba? Igen. 

b. Kell-e teszt? Nem.

c. Kell-e regisztrálni? Nem. 

d. Oltottsággal járó kedvezmények: Nincsenek.

e. Karanténkötelezettség: Nincsen. 

f. Üzleti célú beutazás feltétele: Nincs külön szabályozás.

g. Tranzitálási szabályok: nincsenek. 

h. Szlovákia beutazási feltételei alóli mentességek: Nincsenek. 

i. Egyéb hasznos infó:

Pozsonyi repülőtér elérhetősége: 

Kassai repülőtér elérhetősége:

Problémák az utazási irodával, légitársasággal? További információ az Utasjogok fejezetben található: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utasjogok

2) Kiutazás az országból:

A szlovák hatóságok a kiutazást nem gátolják, az ország bármely irányba elhagyható, a repülőterek működnek (az induló járatokról, beszállási feltételekről mindenképpen érdeklődjenek az egyes légitársaságoknál). 

A magyar-szlovák határszakaszon július 9-től megnyílt minden határátkelőhely, a kihelyezett útakadályokat eltávolították. 

3) Beutazás Magyarországra:

2022. március 7-én hatályát vesztette a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. Korm.rendelet, ennél fogva a Magyarországra történő beutazásra vonatkozó korlátozások is megszűntek. A magyarországi beutazás mindenkori szabályaival kapcsolatban az ORFK határrendészeti szervei illetékesek tájékoztatást adni. Az ORFK alábbi oldalán talál bővebb információt:  http://www.police.hu/hu/info/elerhetosegek 

A koronavírussal kapcsolatos információkat http://www.koronavirus.gov.hu/ oldalon találhatják, illetve érdeklődhetnek telefonon belföldről a +36 80 277 455 és a +36 80 277 456, külföldről a +36 1 550 1825-ös telefonszámon vagy elektronikusan a nSSUlFPSSYW8QjYYYjhca29yb25hdmlydXNAMTgxOC5odQ== címen. 

A magyar határellenőrzéssel kapcsolatos aktuális információk megtalálhatók: a határátlépéssel kapcsolatos aktuális információk (ORFK) oldalon és érdeklődni lehet a uUzEAZFuYGUlKler40ED0a29yb25hdmlydXNAYm0uZ292Lmh1 címen.    

4) Szlovákiai helyi járványügyi szabályok:

2022. február 26-től az országon belüli járványügyi szabályok a korlátozások fokozatos megszüntetése jegyében megváltoztak, és az egész ország területén egységesen érvényesek. A szlovák kormány az ún. az OTP, OP, és OP+ kategóriák eltörléséről döntött. 

Ettől kezdve már alaprezsimben fogadhatnak érdeklődőket a múzeumok, a galériák, a kiállítások, valamint a szálláshelyek is. Mindenki előtt megnyílnak a fitnesztermek, a wellnessközpontok, az aquaparkok és a fürdőhelyek is, a belépők száma azonban legfeljebb 50 lehet, illetőleg zárt térben egy személyre 15 négyzetmétert kell számolni.

Az éttermek is szintén kinyithatnak mindenki előtt, kötelező azonban ülőhelyet biztosítani a vendégek számára, a reszpirátor viselése pedig az asztaltól felállva kötelező..

A legfrissebb adatokat, az egyes járások besorolását eléri a következő linkre kattintva.  

Maszkviselés szabályai: 

Zárt terekben: FFP2 maszk a nyilvános épületek beltereiben, tömegközlekedési eszközökön, taxikban. 

Kültéren: a tömegrendezvényeken továbbra is kötelező a maszkhasználat.

Kivétel: a 6 év alatti gyermekek, a súlyos autista betegségben szenvedő személyek, jeltolmácsok, fényképezettek, filmforgatásban résztvevők, stb. (erről részletesebben itt olvashat)

Koronavírussal kapcsolatosan létrehozott weboldal:

szlovákul: https://korona.gov.sk/

magyarul: https://korona.gov.sk/hu/ 

Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatalának tájékoztatói: http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=250&Itemid=153 

Szlovák Köztársaság Kül- és Európai Ügyek Minisztériumának tájékoztatói: angolul: https://www.mzv.sk/web/en/covid-19 | szlovákul: https://www.mzv.sk/aktuality/koronavirus-2019   

Közlekedés:

A belföldi és nemzetközi közúti és vasúti személyforgalom működik.

Biztonság:

A világjárvány miatt megfontolásra javasoljuk a külföldre utazást! 

A bűnözés szempontjából Szlovákia nem tér el a térség többi országától. A külföldi állampolgárok sérelmére elsősorban lopásokat követnek el. A turisták által sűrűn látogatott helyeken, a városok történelmi részein, télen a síközpontok, nyáron a campingek területén javasolt a fokozott elővigyázatosság.

Szlovákia, hasonlóan Magyarországhoz, a terrorizmus által kevésbé veszélyeztetett országok közé tartozik, ahol terrorista cselekményre mindeddig nem került sor, azonban 2017. augusztus 23-tól a terrorkészültség szintjét a második fokozatra emelték, amely annak visszavonásáig tart. Ez annyit jelent, hogy terrorcselekmény elkövetésének veszélye kevéssé valószínű, de nem lehet kizárni. 

Hegyi mentés

A hegyi mentőszolgálat segítségének igénybe vétele 2006. Július 1-től díjköteles. Fizetni kell a szolgálat kiszállásáért, a műszaki beavatkozásért és a gépjármű, helikopter igénybe vételéért is, azonban a sürgősségi ellátásért, amelyre az általános európai szabályok vonatkoznak, nem. Nem kell fizetni a síközpontokban a téli beavatkozások során. Ezeken a helyeken a központ üzemeltetője köteles biztosítani a mentést, és csak azok a síelők fognak fizetni, akik a sípályán kívül szenvednek balesetet. Nem kell fizetni külön az országos mentőszolgálat helikopterével történő kórházba szállításért sem.

A túrák megkezdése előtt mindenképpen javasolt a tájékozódás a kiválasztott útvonal járhatóságáról. A hegyi balesetek és hegyi mentések költségeinek minimalizálása érdekében  a megfelelő biztosítás megkötése mindenképpen javasolt.

Hegyi mentőszolgálat telefonszámai – országon belülről:

Központi diszpécseri iroda: 18 300 
(Szlovákia nemzetközi hívószáma: 00-421-)

 • Igazgatóság – Horný Smokovec/Felsőtátrafüred: 52/7877 711
 • Starý Smokovec/Ótátrafüred: 52/4422 820
 • Alacsony Tátra – Jasná: 44/5591 678
 • Alacsony Tátra – Bystrá/Sebesér: 48/6195 326
 • Nyugati Tátra – Žiarska dolina: 44/5586 218
 • Nyugati Tátra – Zverovka: 43/5395 101
 • Kis Fátra – Štefanová/Istvánkirályfalva: 41/5695 232
 • Nagy Fátra – Donovaly/Dóval: 48/4199 724
 • Slovenský raj/Szlovák Paradicsom: 53/4297 902
 • Lavina prevenció központ - Liptovský Hrádok/Liptóújvár: 44/5591 695 (non stop lavinainformáció); www.laviny.sk

Túrázás vagy hegymászás előtt javasoljuk a  szlovák Hegyimentő Szolgálat új applikációjának https://app.hzs.sk/ letöltését. A segélyhívás mellett a frissített alkalmazás lehetővé teszi, hogy a tervezett túraútvonalról és annak időtartamáról a Hegyimentő Szolgálat tájékoztatást kapjon és amennyiben a kiránduló nem jelzi a túra befejezését, megkezdhesse felkutatását.  Az applikáció a GPS adatok alapján  megmutatja a Hegyimentő Szolgálat közelben lévő állomásait, az elsősegélypontokat, a  defibrillátorok helyeit és a hegyi menedékházakat, továbbá tájékoztatást ad a várható időjárásról és a lavinaveszélyről is.

Beutazási, tartózkodási feltételek:

Az itt közölt adatok tájékoztató jellegűek!

Beutazási feltételek:
Magyar állampolgárok az alábbi úti okmányok valamelyikével utazhatnak be az országba: 

Magánútlevél:
Elvárt érvényessége:
IGEN
Az utazás utolsó napjáig.

Ideiglenes útlevél:
(Csak konzul állít ki!)

Elvárt érvényessége: 

IGEN


További információt az alábbi linken talál: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utlevel 

Személyi igazolvány:
Elvárt érvényessége: 
IGEN
Az utazás utolsó napjáig. 
Ideiglenes személyi igazolvány:
Elvárt érvényessége: 
IGEN
Az utazás utolsó napjáig. 
Vezetői engedélyek, Anyakönyvi kivonatok: NEM úti okmányok
Lejárt úti okmány (magánútlevél, személyi igazolvány): NEMKiskorúak beutazása:

Minden kiskorú köteles saját érvényes úti okmánnyal – útlevéllel vagy érvényes személyi igazolvánnyal rendelkezni Szlovákiába történő beutazása esetén. 

Vízum:

Vízum turista célú beutazás esetén: Vízum beszerzése nem szükséges.

Házi kedvencek beutazása:

Kérjük érdeklődjön állatorvosánál, valamint további tájékoztatást a NÉBIH honlapján talál, továbbá az alábbi oldalon: www.pettravel.com/immigration/slovakia.cfm

A CITES hatálya alá tartozó fajok Szlovákiában történő vásárlásával kapcsolatban az alábbi linken található általános tájékoztatás. Vásárlás vagy eladás előtt javasoljuk, hogy érdeklődjön az illetékes természetvédelmi hatóságnál, milyen engedélyekkel, igazolásokkal kell rendelkeznie tervezett tevékenységéhez. 

Tartózkodás:

A vonatkozó szlovák rendelkezések szerint (404/2011 sz. tv. 64 §) azon EU-s állampolgár, aki érvényes személyazonossági vagy úti okmánnyal rendelkezik, jogosult bármely egyéb feltétel vagy követelmény nélkül a Szlovák Köztársaság területén tartózkodni a belépés napját követő 3 hónapig. A három hónapot meghaladó tartózkodás esetén a tartózkodási hely szerint illetékes idegenrendészeti kirendeltségen szükséges tartózkodási engedélyt kérni.

Munkavállalás:

Kerüljék a szerződés nélküli munkavállalást, vagy a kizárólag olyan nyelven írt munkaszerződés aláírását, amelynek rendelkezéseit nem értik. Legyenek körültekintőek a gépkocsi alkatrészgyárakba meghirdetett, magas fizetést ígérő állások betöltésénél. 

Vám: 

További hasznos információ az országról

Pénznem: Euró (EUR)

Időjárás: Az ország a természeti katasztrófák szempontjából nyugodt terület, az időnkénti árvizek azonban az ország keleti részeiben problémát okozhatnak.

Biztosítás: Szlovákiában a magyar állampolgárok egészségügyi ellátására az uniós előírások vonatkoznak, vagyis az európai egészségbiztosítási kártyával lehet a biztosítási jogviszonyt, illetve az ellátásra vonatkozó jogosultságot igazolni. https://konzuliszolgalat.kormany.hu/egeszsegugyi-tudnivalok 

Ajánlott továbbá az Európai Egészségbiztosítási Kártya kiváltása:

http://neak.gov.hu/felso_menu/lakossagnak/ellatas_kulfoldon/az_europai_egeszsegbiztositasi_kartya 

Közlekedés: Szlovákiában a gépjárművezetés a szlovák vezetői engedélyeken kívül az Európai Gazdasági Térség többi tagállamában (így a Magyarországon) kiadott érvényes vezetői engedéllyel is lehetséges. B típusú vezetői engedéllyel csak a 18. életévüket már betöltött személyek vezethetnek felügyelet nélkül.

Engedélyezett maximális sebesség:

 • Lakott területen: 50 km/h 
 • Lakott területen kívül, ill. autóúton: 90 km/h 
 • Autópályán: 130 km/h

A községen áthaladó autópályaszakaszok esetében, a 3,5 tonnánál nem nagyobb tömegű gépjárművek megengedett legnagyobb sebessége 130 km/h; amelyet ideiglenes közlekedési táblákkal csökkenthetnek.

Minden, Szlovákia területén közlekedő gépjárműnek kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással kell rendelkeznie, amit a magyarországi biztosító által kiállított zöldkártyával tud a gépjármű üzemeltetetője igazolni.

Az autópálya szakaszok felújításaival, lezárásokkal kapcsolatos hírekről tájékoztat a következő honlap: https://www.ndsas.sk/narodna-dialnicna-spolocnost 

Szlovákiában a közúti közlekedésről szóló törvény megkülönbözteti a közlekedési balesetet valamint a káreseményt. Az utóbbit a résztvevők egymás között megegyezéssel is tisztázhatják és a rendőrséget nem szükséges a helyszínre hívni. Káreseménynek minősül az a baleset, ahol nem következett be haláleset vagy személyi sérülés, nem rongálódott meg az úttest esetleg valamilyen közhasznú berendezés, nem szivárgott ki veszélyes anyag valamint a keletkezett kár nem haladja meg a 3990 €-t. Ennek ellenére javasoljuk, hogy amennyiben baleset elszenvedőivé, vagy okozóivá válnak, a későbbi biztosítási ügyintézés zökkenőmentessé tétele miatt mindenképpen kérjenek rendőri intézkedést. Nyelvi nehézségek esetén a rendőrség köteles hivatalból tolmácsot biztosítani. Addig nem javasoljuk semmilyen jegyzőkönyv aláírását, amíg annak fordítását kézhez nem kapják. 

Autóbérlés: Szlovákiában történő autóbérlés esetén a legtöbb autókölcsönző a következő dokumentumokat kéri felmutatni:

 • személyazonosító okmány (SZIG, útlevél), 
 • vezetői engedély, 
 • bankkártya. 

Közlekedési bírságok: Közlekedési szabálysértés esetén a rendőrség a közúti közlekedésről szóló törvény alapján elveszi a szabálysértést elkövető gépjárművezető vezetői engedélyét, amennyiben a  helyszíni bírságolási eljárás során kiszabott bírságot az eljárásban érintett gépkocsivezető a helyszínen nem fizeti ki. A gépjárművezető a jogosítványát a  bírság kifizetése után kapja vissza.  Abban az esetben, ha az érintett a bírságot személyesen fizeti be 15 napon belül Szlovákiában, a befizetést igazoló csekk szelvény/nyugta alapján a rendőrség a jogosítványt azonnal visszaadja az érintettnek. A szlovák jogrend szerint a helyszínen eljáró rendőr nem köteles idegen nyelven beszélni. Közlekedési bírságok: Közlekedési szabálysértés esetén a rendőrség a közúti közlekedésről szóló törvény alapján elveszi a szabálysértést elkövető gépjárművezető vezetői engedélyét, amennyiben a  helyszíni bírságolási eljárás során kiszabott bírságot az eljárásban érintett gépkocsivezető a helyszínen nem fizeti ki. A gépjárművezető a jogosítványát a  bírság kifizetése után kapja vissza.  Abban az esetben, ha az érintett a bírságot személyesen fizeti be 15 napon belül Szlovákiában, a befizetést igazoló csekk szelvény/nyugta alapján a rendőrség a jogosítványt azonnal visszaadja az érintettnek. A szlovák jogrend szerint a helyszínen eljáró rendőr nem köteles idegen nyelven beszélni. Amennyiben a gépjárművezető nem ért egyet az helyszíni bírságolási eljárással (az ún. „blokkos eljárással”) és ebből kifolyólag nem hajlandó kifizetni a bírságot, az ügyet az illetékes hatósághoz (Közlekedési Felügyelethez) utalják, és közigazgatási eljárás keretén belül folytatódik. A közigazgatási eljárás keretén belül a közigazgatási hatóságnak minden, az ügyet érintő bizonyítékot ki kell vizsgálnia. A közigazgatási eljárásban a bizonyítási teher a közigazgatási hatóságra hárul, amelynek bizonyítania kell a bűnösséget, ellenkező esetben az illetőt ártatlannak tekintik.

Nyomatékosan felhívjuk a figyelmet arra, hogy ha a helyszínen „A helyszínen ki nem fizetett bírság-blokkot”  a szabálysértési eljárásban érintett gépkocsivezető aláírja, akkor a szabálysértési eljárásban kirótt bírság és az eljárás egyéb jogkövetkezményei a helyszínen jogerőre emelkednek, melyekkel szemben fellebbezésnek nincs helye. Ez akkor is igaz, ha ráírnak valamilyen megjegyzést.

Autópálya-használat személygépkocsival: Autópályán és autóúton, ahol az autópálya-, vagy autóút közúti jelzés szerepel kötelező a matrica megvásárlása és használata. A nem díjköteles szakaszokat az autópálya, illetve autóút-jelzés alatt elhelyezett "BEZ ÚHRADY" felirat mutatja. Matrica a nemzetközi forgalomú határátkelőhelyeken, egyes benzinkutaknál és postahivatalokban vásárolható, valamint 2016. január 1-től az interneten is a szlovák Nemzeti Autópálya Társaság (NDS) honlapján, a www.eznamka.sk címen, amely magyar nyelven is elérhető. Ugyanitt letölthető az elektronikus autópálya matrica megvásárlására szolgáló okostelefon-alkalmazás is. 

Az autópálya-matricát megvásárlóknak az esetleges ellenőrzések céljából meg kell őrizniük  a vásárlásról szóló elismervényt. Az autópálya-társaság illetékes munkatársai az adott gépkocsi rendszámának és a központi nyilvántartásban szereplő matrica vásárlási adatainak az összevetésével ellenőrzik az illeték kifizetésének a tényét.

Teherautók, kamionok, autóbuszok úthasználata: A kötelező elektronikus útdíj-fizetésről magyar nyelven a szlovák autópálya kezelő honlapján, a www.emyto.sk/web/guest oldalon tájékozódhatnak részletesen.

Fontos tudni, hogy amennyiben a gépjármű vezetője a jogszerűen kiszabott helyszíni bírságot nem tudja helyben kiegyenlíteni bevonhatják a vezetői engedélyét, vagy visszatarthatják a gépjárművet is a forgalmi engedély bevonásával. Az okmányokat csak a bírság teljes összegének befizetése után juttatják vissza a kiállító magyar hatóságnak. 

A leggyakrabban előforduló szabályszegések, melyek következtében a rendőrnek jogában áll a vezetői engedélyt visszatartani: (Tt. 372/1990 sz. Szabályszegésekről szóló törvény 22. paragrafusa alapján):

 • az adott személy járművezetőként megtagadja az alkohol- vagy egyéb függőséget okozó szer fogyasztása miatti, külön jogszabályban meghatározott módon történő vizsgálatot, pedig e vizsgálat nem járna az egészségi állapotának veszélyeztetésével; 
 • a balesetet szenvedett jármű vezetőjeként nem állította meg azonnal a járművet, nem tartózkodott az alkohol vagy más függőséget okozó szer fogyasztásától a balesetet követően olyan időpontban, amikor az hátrányosan befolyásolhatja annak megállapítását, hogy előtte alkoholt vagy egyéb függőséget okozó szert fogyasztott-e, továbbá a rendőr kiérkezéséig nem tartózkodott a közlekedési baleset helyszínén, vagy a segítségnyújtás, felszólítás, illetve a közlekedési baleset bejelentése után haladéktalanul nem tért vissza erre a helyre;
 • gépjárművet vezet
 1. megfelelő vezetői engedély nélkül, társvezető nélkül, ha a társvezető jelenléte külön előírás értelmében kötelező, vagy a vezetői engedély visszatartása alatt, kivéve, ha a gépjárművezető külön előírás szerinti tanfolyam keretén belül vezet gépjárművet.
 2. eltiltás vagy vezetői tilalom ideje alatt;
 • gépjárművet olyan állapotban vezet, amely a gépjárművezetés képességét kizárja (ittas vezetés – bármilyen kis mennyiség fogyasztása is annak számít);
 • ha a járművezető a jármű vezetése közben más függőséget okozó szert fogyaszt, vagy olyan időpontban vezeti a járművet, amikor annak elfogyasztása után a külön előírás szerint végzett vizsgálat alapján a függőséget okozó szer még a szervezetében van;
 • a közúti közlekedés biztonságára és a forgalom lebonyolítására vonatkozó általánosan kötelező érvényű jogszabályt sért, amely olyan közlekedési balesetet okoz, amelyben más személy megsérül, vagy anyagi kárt okoz;
 • ha a közúti közlekedés biztonsága elleni szabálysértés esetén egyetért a helyszíni bírságolási eljárással –  az autópálya-matrica megfizetésének elmulasztásával elkövetett szabálysértés, az útdíjszedés területén elkövetett szabálysértés, a közúti közlekedés területén elkövetett szabálysértés vagy a közlekedési munkaidő-szervezésre vonatkozó szabályok megsértésével elkövetett szabálysértés miatt megbírságolt gépjármű vezetője hajlandó a bírságot megfizetni, de ezt a helyszínen nem tudja megtenni.

Ügyintézés helyi hatóságoknál és intézményekben: Szlovákiában az egyes cégek adatai az interneten keresztül is hozzáférhetők az alábbi oldalon, amely angol nyelven is elérhető.

A bankok reggeltől kora délutánig tartanak nyitva. Pénzváltásra ugyanakkor rengeteg pénzváltó helyen nyílik lehetőség. Bankkártyák használata az országban nagyon elterjedt. Szinte mindenhol lehetőség van kártyás fizetésre, illetve a pénzkiadó automaták használatára. 

Közegészség, egészségügyi helyzet: A közegészségügy, az egészségügy állapota hasonló a magyarországihoz.  

Turizmus: A www.slovakia.travel honlapon magyarul is megtalálhatóak a legfrissebb és mindenre kiterjedő információk Szlovákiáról.

Egyéb információ:

Nagykövetség és Konzuli Hivatal Pozsony
Főkonzulátus Kassa
Szlovákia Budapesti Nagykövetsége

Segélykérő telefonszámok:

Általános segélyhívó: 112
Mentők: 155; 
Hegyi mentők: 18 300
Rendőrség: 158; 
Helyi rendőrség: 159 (kerékbilincs, elvontatás esetén)
Tűzoltóság: 150
Szlovák autómentő szolgálat: 18 112,  vagy 00421-2-4920-5949 (autópályáról elvontatás) 
Eltűnt gyermekek felkutatására fenntartott közösségi segélyvonal: 116 000.