Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a  felülhitelesítési kérelemnyomtatvány 2019. július 18-tól megváltozott.

A kérelmet a Konzinfo Ügysegéd weboldalon (https://konzinfougyseged.mfa.gov.hu) online kell kitölteni és elküldeni a KKM részére, valamint a kinyomtatott és aláírt adatlapot be kell mutatni ügyintézéskor.

A webes ügysegéd  segítségükre lesz a kérelem teljeskörű kitöltésében, a belépés profil létrehozását követően lehetséges a felületre. 

Belépés után a bal oldali menüből a  Felülhitelesítési kérelmet kell kiválasztani, a kérelmet kitölteni, elmenteni a fenti Mentés gombbal és elküldeni (Elküldés gomb).A kérelem adatlapot a Nyomtatvány (pdf) gomb megnyomásával tudják letölteni és kinyomtatni.

Az elmentett kérelem az ügysegéd kezdőlapján a folyamatban lévő ügyek között  is elérhető lesz.

* * *

Fontos változásra hívjuk fel tisztelt ügyfeleink figyelmét: 2019. február 16-án hatályba lépett az (EU) 2016/1191 rendelet, amely az Európai Unió országai viszonylatában számos gyakori közokirat-típus (többek között anyakönyvi kivonatok, életbenléti- és családi állapot igazolások, erkölcsi bizonyítványok) megszünteti az apostile beszerzésének szükségességét, és jelentősen egyszerűsíti a fordítások beszerzését. Bővebb tájékoztatást az Európai Unió E-Justice portálján találnak.

* * *

ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNKON  BANKKÁRTYÁVAL TÖRTÉNŐ FIZETÉS IS LEHETSÉGES!

Hitelesítési kérelmek beadása

Az ügyfélfogadás rendje:

Az okiratok beadása hétfőtől - csütörtökig 9:00 - 12:00 óra között sorszám szerint, hívásra történik.

Sorszámhúzásra 09:00-11:00-ig van lehetőség. Péntekenként kérelmeket nem fogadunk be.

A felülhitelesített okiratok kiadása hétfőtől - csütörtökig 15:00 - 16:00 óra között, pénteken 11:00 - 12:00 óra között történik (érkezési sorrendben).

Az okiratokat bárki beadhatja, és fel is veheti az átvételkor kiadott elismervénnyel. (Meghatalmazás nem szükséges.)

FELÜLHITELESÍTÉSI KÉRELEM/REQUEST FORM FOR LEGALISATION

Az ügyintézési határidő tekintetében  az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény vonatkozó rendelkezései irányadók, amelyek értelmében a hiánytalanul előterjesztett kérelem esetében, és amennyiben a hatóság rendelkezésére álló adatok alapján a tényállás tisztázott, az eljárási határidő 8 nap (ún. teljes eljárásban, tehát ha tényállás nem tisztázott, az eljárási határidő maximum 60 nap). Tekintettel a nyári hónapokban tapasztalható jelentősen megnövekedett ügyforgalomra azt az év más hónapjaiban biztosított kedvezményt, mely szerint a felülhitelesített iratot a beadást követő napon (péntek kivételével, ld. fent) 15:00 - 16.00 óra között fel lehet venni, (amennyiben a felülhitelesítendő iraton lévő aláírás- és bélyegzőmintával rendelkezünk), csak a napi ügyforgalom függvényében tudjuk biztosítani.

Az okiratok felülhitelesítésének konzuli díja felülhitelesítendő aláírásonként 5.500.-- Ft, amely összeg az okirat beadásakor, készpénzben (magyar forint), pontos összegben vagy bankkártyával fizetendő.

Cím:
1027 Budapest, Nagy Imre tér 4. E épület fsz.

* * *

Tájékoztatásul jelezzük, hogy 2017. január 1-től az anyakönyvi kivonatokra nem kell beszerezni az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal) által kiállított közbenső felülhitelesítést. Az anyakönyvi kivonatok így bármely célország esetében közvetlenül a kiállítást követően benyújthatók ügyfélszolgálatunkon Továbbra is érvényes ugyanakkor az a szabály, hogy csak 2006. március 1-jét követően kiállított anyakönyvi kivonat látható el felülhitelesítéssel. Az ennél régebben kiállított anyakönyvi kivonatok helyett tehát újat kell beszerezni.