Franciaországban, immár a 19. hétvégén, felerősödött lendülettel folytatódnak a sárgamellényes demonstrációk.

Párizsban és több nagyvárosban (Saint-Brieuc: 13 óra Rond-Point de Brezillet, La Rochelle, Guéret, Bordeaux: Le Miroir d’Eau, Toulouse: Allée Jean Jaurès, Montpellier: 14 óra Place de la Comédie, Marseille, Nice: 10 óra Place Garibaldi, Lyon, Strasbourg, Metz: 14 óra Place de la République) március 23-ára a sárgamellényesek újabb tiltakozó akciókra szólították fel a lakosságot. 

Párizsban – tekintettel arra, hogy a hatóságok megtiltották a demonstrálást a Champs-Elysées-n, az Etoile és a Concorde téren – a tüntetők a közösségi oldalakon a Trocadéro térre (Eiffel toronnyal szemben) hirdetik tiltakozó akciójukat, ahol esetleg ülősztrájkot is kezdeményeznek. Emellett Párizs más negyedeiben is előfordulhat gyülekezés, tüntetés. A múlt hétvégi, ismét vandalizmusba torkolló tüntetés tapasztalatai alapján nem zárható ki, hogy a huligánok összetűzést provokálnak a rendvédelmi erőkkel. Párizsban 5000 rendőr áll készenlétben az esetleges zavargások megfékezésére, a Sentinelle terrorelhárító katonai egység pedig a hivatali és középületek védelmét biztosítja. 

Felhívjuk az ide látogatók figyelmét a fokozott elővigyázatosságra, kerüljék a demonstrációk útvonalait, a csoportosulások helyszíneit. 

Tovább az utazási tanácsokra >>