Konzuli Szolgálat

Cím: 1027 Budapest, Nagy Imre tér 4.
Telefon: 458-1000 Fax: 201-7323
E-mail:
Konzuli és Állampolgársági Főosztály, kizárólag hivatali szerveknek: pUlmlBksheWQxhfX4cWc0a29uekBtZmEuZ292Lmh1 
Konzuli tájékoztatás kizárólag magánszemélyeknek: sDbqdotfnlHInZrycA9MI43FDREQdGFqLmtvbnpAbWZhLmdvdi5odQ== (lásd alant) 

Ügyfélfogadás konzuli érdekvédelmi ügyekben:

Hétfő - Péntek: 9.00 - 12.00 telefonon történő előzetes egyeztetés alapján.

Tájékoztatás:

A Konzuli Szolgálat, Konzuli Tájékoztatási és Ügyeleti Központ 24/7 tájékoztatási vonala a Magyarországról ingyenesen hívható 06 80 36 80 36 zöld számon érhető el.

Felülhitelesítés:

A hitelesítési kérelmek beadásáról itt tájékozódhat >>

Miben segíthet a Konzuli Szolgálat? 

A tájékoztatás általános konzuli és beutazási információkra terjed ki. Nem tudunk tájékoztatást nyújtani: vám-, nyugdíj-, közlekedési-, adózási-, külföldi munkavállalási szabályokról, útviszonyokról, kisállatok szállításáról, külföldi állampolgárral történő házasságkötéshez szükséges okiratok köréről, magánjogi természetű vitás ügyek rendezéséről és a külképviseleteken benyújtott kérelmek, valamint egyéb konkrét konzuli és vízum ügyek állásáról

A vízumköteles országokba utazó magyar állampolgároknak a Külgazdasági és Külügyminisztérium nem ad ki, nem intéz vízumot, ezt a felkeresni kívánt ország hatóságánál, külképviseletén kell igényelni! További információt a vízumbeszerzésről az alábbi linken talál a célország kiválasztásával: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

Lásd még >> 

Amennyiben e-mailben kér tájékoztatást, kérjük, használja az alábbi űrlapot.

A beérkezett e-mail megkereséseket munkaidőben (H-CS: 08.00-16:30; P: 08.00-14.00) folyamatosan dolgozzuk fel. Kérjük, mielőtt elküldi üzenetét, tekintse át honlapunkat, amely rendszeresen frissített tájékoztatást kínál a konzuli szolgáltatások által lefedett területek tekintetében.

AMENNYIBEN AZ ÖN ÁLTAL KÉRT INFORMÁCIÓ SZEREPEL HONLAPUNKON, VAGY KÍVÜL ESIK A KONZULI SZOLGÁLAT ILLETÉKESSÉGI TERÜLETÉN, ÜZENETÉRE NEM KÜLDÜNK KÜLÖN VÁLASZT, EGYÉB ESETEKBEN MEGKERESÉSÉT ÖT MUNKANAPON BELÜL MEGVÁLASZOLJUK.