Michael hurrikán - Felhívjuk a Kubában tartózkodó, továbbá a térségbe utazó, vagy oda utazni szándékozó magyar állampolgárok figyelmét, hogy 2018. október 8-án, a Karib-tenger Yukatán félsziget és Kuba szigete által határolt területén hurrikán alakult ki.

Az előrejelzések szerint az elkövetkező napokban jelentős erejűvé válva, Florida (USA) irányába fog tovább haladni. A természeti jelenséget Kuba nyugati tartományában (Pinar del Río) erős, olykor óránként akár 100 km/h sebességet elérő széllökések, és esetenként áradásokkal járó heves esőzések kísérhetik, de jelentős csapadékmennyiségre, illetőleg helyi viharok kialakulására Havanna körzetében is számítani lehet. 

A képződmény várható útvonala, napokra lebontva, a 2018. október 8-i állapot alapján:

A Kubai Köztársaság polgári védelmi hatóságai kellő tapasztalattal, és megfelelő felkészültséggel rendelkeznek az ehhez hasonló természeti jelenségek kezelésében, az érintett lakosság testi épségének megóvásában és a várható károk mérséklésében. Kérjük a jelzett térségben tartózkodó magyar állampolgárokat, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel a hurrikánnal kapcsolatos híradásokat, a hatóságok előrejelzéseit, figyelmeztetéseit, és az elhangzó utasításokat – saját testi épségük és fizikai biztonságuk érdekében – maradéktalanul hajtsák végre. 

Az Michaell hurrikánnal kapcsolatban részletes, naprakész tájékoztatást találhatnak a www.nhc.noaa.gov linkre kattintva.

Tovább az utazási tanácsokra >>