Szeptember 19- én, kedden Puebla és Morelos szövetségi államokban 6.8-as, illetve 7.1-es erősségű földrengést mértek helyi idő szerint ma 13:14 perckor.

A rengések Mexikóváros erőteljesen lehetett érezni. Az esemény éppen az 1985-ös nagy földrengés évfordulóján történt. Az első híradások szerint a főváros alacsonyabban fekvő részein, illetve Puebla és Cuernavaca városokban is számos épület összedőlt, a károk felmérése folyamatban van. Eddig 60 halottról szólnak a híradások, de az áldozatok száma várhatóan növekszik majd.

A főváros nemzetközi repülőtere meghatározatlan ideig nem fogad és nem indít menetrendszerinti járatokat. A közeli napokban Mexikóba utazni készülőknek javasoljuk, csak naprakész információ birtokában kezdjék meg utazásukat. A Mexikóból jelenleg elutazni készülők nagyobb késésekre számíthatnak. A mobiltelefon-hálózat a végletekig túlterhelt. Kérjük a magyarországi hozzáratozók türelmét, ha egy ideig nem tudnak kapcsolatot teremteni Mexikóban tartózkodó családtagjaikkal, ismerőseikkel.

Tovább az utazási tanácsokra >>