2018. február 06-án éjfél előtt helyi idő szerint 23 óra 50 perckor a Richter-skála szerinti 6, 4-es erősségű földrengés rázta meg Tajvan keleti részét. A földrengés epicentrumához alig 20 km-re eső, a fővárostól 160 km-re fekvő Hualien városban a rengés komoly károkat okozott.

A rengés következtében lakóházak dőltek össze, utak rongálódtak meg és egy részben összedőlt szálloda mentési munkálatai zajlanak. A híradások szerint a földrengésnek két halálos áldozata van, a sebesültek száma meghaladja 200 főt. A hatóságok 177 embert eltűntként tartanak nyilván, akik a rengés idején az összedőlt szállodában tartózkodhattak. A nagy erejű földmozgást utórengések követték, melyek Tajpejben is érezhetőek voltak.

Magyar áldozatokról és sérültekről külképviseletünknek nincs tudomása.

Tajvanon a jelenlegihez hasonló méretű földrengések ritkák, azonban a kisebb földmozgások rendszeresek. A földrengéseket előre jelezni nem tudják. 

A térségbe utazóknak ajánlatos fokozottan figyelemmel kísérniük az egyéb természeti csapásokkal kapcsolatos előrejelzéseket, (tájfun, cunami, földcsuszamlások) és betartaniuk a hatósági felhívásokat.

Tovább az utazási tanácsokra >>